4. října 2015 • 10:00

Sejmula ho síla. UFC bojovník Pešta prohrál poprvé KO

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle monstrum bylo nad jeho síly. Viktor Pešta, jediný český zápasník MMA v prestižní lize UFC, prohrál svůj třetí duel mezi elitou. Navíc poprvé v kariéře technickým KO. Na galavečeru v americkém Houstonu sice skvěle začal, ale nakonec podlehl domácímu Derricku Lewisovi. Obr s přezdívkou „Černá bestie“ vyhrál ve 3. kole.



Střet stylů vyzněl jasně. Brutální síla a sázka na tvrdý úder předčila techniku a zápas na zemi. Proto se bojovník MMA Viktor Pešta vzpamatovává z první prohry technickým KO v kariéře. Na galavečeru UFC192 ho přejel Americký gigant Derrick Lewis.2447215:gallery:true:true

Pešta, jenž je v 25 letech nejmladší těžkou vahou v nejlepší lize světa, dostal tvrdou lekci. První kolo sice ještě s přehledem ovládl díky tomu, že protivníka dostal několikrát na zem, kde kontroloval situaci. Stejné to bylo i v půlce druhého dějství, ale poté Lewis začal dominovat zásluhou své velikosti. Jako jeden z mála totiž musí hubnout i do hmotnostního limitu 120 kg. A jelikož má český zástupce pražského Penta Gymu 110 kg, byl v kleci ve značné nevýhodě.

Američan nejprve trefil drtivý zvedák a snažil se otřeseného soka knockoutovat, z čehož se ještě Pešta vzpamatoval. Do třetího kola ale nastupoval značně unavený, což se hned projevilo. Lewis neváhal, sejmul soupeře na zem, rozdával tvrdé údery a rozhodčí zápas ukončil.

„Nerad to říkám, ale byl jsem knockoutován. Díky všem za podporu. Jsme bojovníci, někdy prohrajeme, jindy vyhrajeme, ale vždy se vydáme ze všech sil. Jsem v pohodě, mé ego dostalo mnohem větší ránu než moje tělo. Vrátím se,“ napsal poté Pešta na svůj Instagram. Zprávu doprovodil fotkou z vyšetření v nemocnici.

V UFC má tak český zástupce aktuální bilanci 1 vítězství/2 porážky – celkově si drží skóre 10 výher/2 prohry.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud