20. února 2016 • 14:20

Návrat krále! Někdejší mistr v UFC je po dopingové aféře zpět v kleci

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdéle vládnoucí šampion UFC je zpátky. Anderson Silva, který byl považován za nejlepšího MMA bojovníka vůbec, byl v lednu loňského roku pozitivně testován na anabolické steroidy a dostal zákaz na rok, včetně tučné pokuty. Nyní je někdejší král UFC zpátky, 27. února se předvede zápasem s Michaelem Bispingem.



Brát neoriginální léky není chytré, u sportovců to platí dvojnásobně. Anderson Silva byl ještě před rokem považován za absolutní špičku světového MMA. Desetkrát dokázal svůj pás obhájit, šestnáct zápasů v řadě neprohrál. Šéf UFC Dana White ho dokonce nazval nejlepším současným bojovníkem MMA napříč všemi váhami.

Cesta k zápasu MMA 5: Bolest bez kyslíku. Redaktor Sportu zažil sparing
Video se připravuje ...

I proto mnohé šokovalo, když v lednu loňského roku neprošel dopingovou kontrolou, která proběhla po jeho utkání s Nickem Diazem, který rovněž neprošel. Zatímco byl jeho protivník pozitivně testován na marihuanu (dostal pětiletý zákaz za opakovaný prohřešek), v Silvově krvi se našel mimo jiné i drostanolon, tedy anabolický storoid.

Spider, jak se Silvovi přezdívá, se obhajoval tím, že bral neoriginální léky z Thajska na zvýšení sexuální potence, ale antidopingový výbor to neobměkčilo. Udělil mu kromě ročního zákazu také tučnou pokutu ve výši devíti milionů korun.

Po roční pauze je však král MMA zpátky, zatím však v zápasu bez pásu. O ten totiž přišel už před zápasem s Nickem Diazem. Tehdy nestačil na Chrise Weidmana, který ho o dlouho držený pás obral, navíc dokázal vyhrát i v odvetném utkání. Do klece se Anderson Silva vrátí 27. února v rámci galavečera UFC Fight Night, kde bude bojovat s Michaelem Bispingem jako hlavní zápas. Dokáže se vrátit tam, odkud byl sesazen? Zápas bude vysílat živě Nova Sport 2.

Cesta k zápasu MMA 4: Boj v kleci? Vyhraješ, nebo se poučíš
Video se připravuje ...

Cesta k zápasu MMA 3: Jak redaktora Sportu škrtil bijec z UFC
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud