26. listopadu 2016 • 15:11

Skvělý úspěch! Český MMA bijec Mykytenko je ve finále MS

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

České amatérské MMA slaví na mistrovství světa velký úspěch. Bojovník Artur Mykytenko se v čínském Macau probojoval až do finále a stal se tak prvním Čechem, kterýbude na šampionátu bojovat o zlatou medaili. Z pětičlenné výpravy se další dva MMA bojovníci probojovali až do semifinále, zbylí dva vypadli ve čtvrtfinále. O zlaté medaile se bude bojovat zítra.



Český MMA bojovník Mykytenko byl už v loňském šampionátu postupu do finále blízko, důležitý krok však udělal až dnes. V semifinále mistrovství světa si poradil s protivníkem z Kazachstánu a dokázal se probojovat až do samotného finále, kde se ve váze do 61 kilogramů pokusí vybojovat zlatou medaili. Před sebou však bude mít těžký úkol - porazit ruského bojovníka. Zápasníci z posovětských států patří totiž mezi absolutní špičku MMA, loňský ročník MS, který se odehrál v Praze, podle očekávání zcela ovládli.

Obrovským úspěchem se mohou pochlubit také další dva čeští reprezentanté. Až do semifinále se dokázal probojovat Leoš Brichta, který nestačil na domácího protivníka, se kterým prohrál na body. Nejstarší z výpravy Viktor Pavlíček také skončil před branami finále, když prohrál v semifinále na body.

Velký krok pro české MMA udělal také Zdeněk Polívka, který padl ve čtvrtfinále a Jan Gottwald, který rovněž ve čtvrtfinále nedokázal španělského protivníka překonat a na gilotinu prohrál. Finálové zápasy jsou naplánované na neděli.

Čeští MMA bojovníci na MS v ČíněFoto Facebook.com/Czech association of MMA

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud