Tereza Janovská
14. prosince 2016 • 15:20

Vězení, první zápas a teď operace. Vémolovi se návrat zkomplikoval

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako první Čech se dokázal probojovat až do nejprestižnější MMA organizace světa UFC. Karlos Vémola toho za poslední roky prožil hodně, vloni oznámil konec kariéry, letos dokonce strávil pět měsíců ve vězení. Dokázal se však znovu zvednout a jako motivaci si vybral opravdu nesnadný cíl. Chce se vrátit zpátky do UFC! Vysněnou cestu mu ovšem zkomplikovalo zranění lokte, kvůli kterému bude muset podstoupit operaci.



Rok a půl strávil mimo zápasový oktagon, nyní měl bojovat už po měsíci a půl. Na začátku listopadu ovládl na galavečeru Night of Warriors zápas s rakouským bijcem Dritanem Barjamajem, kterého porazil technickým knockoutem po pouhých 103 vteřinách zápasu.

Nyní ho měl čekat další velký zápas. Tuto neděli se plánoval utkat v rámci XFN Fight Night s Chorvatem Matejem Bitiničem o první titul této organizace. "Je to celkem zkušený zápasník. Chorvati jsou většinou postojáři, ale on má zápas hodně dobrý, musím si dát pozor, abych se nedostal pod něj," řekl Vémola v rozhovoru pro sport.cz.

Ze zápasu ovšem na poslední chvíli musel odstoupit. Na tréninku si totiž potrhal vazy v lokti a čeká ho operace. "Musím se všem omluvit, ale na tréninku jsem si urval vazy v lokti a musím z nedělního zapasu odstoupit. Snažili jsme se to dát s doktorama dohromady, abych to ještě v neděli odzápasil, ale Chorvat taky kvůli zranění od zápasu odstoupil a hledat novýho soupeře s urvanou rukou by byla sebevražda. Hned v pondělí musim na operaci a snad se brzo dám do kupy. Moc se všem omlouvam!" vzkázal fanouškům na facebooku.

Teprve Bitinic měl prověřit, zda Vémola za rok a půl nezapomněl pořádně zápasit. Se svým soupeřem se měl utkat v polotěžké váze, tedy v té o třídu vyšší, než je zvyklý zápasit. "Napřed jsem se potřeboval vyrovnat sám se sebou a vrátit se do klece s adekvátním soupeřem a ne hned s někým nabitým," svěřil se Vémola v rozhovoru pro czechfighters.cz. Vysněná cesta zpátky do UFC se tak na neurčitou dobu musí odložit.

Karlos Vémola se stal historicky prvním Čechem, který se probojoval do UFC. V nejprestižnější světové MMA organizaci si připsal šest zápasů, z nich dokázal dva vyhrát, zbylé čtyři prohrál. Vloni si během zápasu zlomil ruku a oznámil konec kariéry. Letos v lednu byl v Anglii odsouzen k ročnímu vězení za daňové úniky, z trestu si odseděl pět měsíců.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud