5. ledna 2017 • 09:00

Praha se chystá na MMA řežbu. Přivítá nejlepší evropské bojovníky

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Špička evropské MMA scény dorazí do Prahy. V únoru se v O2 areně chystá druhý galavečer první evropské organizace European Fighting Challenge (EuroFC) a na startovní listině najdete také pětici nejlepších bojovníků z Čech, kteří poměří své síly se špičkovými evropskými bijci. Představí se také dva bojovníci, kteří okusili slavnou zámořskou UFC.



Evropská verze zámořské UFC se chystá na svůj galavečer v českém hlavním městě a slibuje velkou show. Přestože se jedná o nově vzniklou organizaci a pražský galavečer bude teprve druhým počinem EuroFC, dokázali organizátoři sehnat vskutku nabitou soupisku. Fanouškům se představí špička české MMA scény - Miloš Petrášek, Jan Malach, Lucie Pudilová, Magdaléna Sormová a ještě jeden český bojovník, jehož jméno bude brzy oznámeno.

Kromě nich se mohou fanoušci těšit také na dvě velká jména. Zápasit bude Španěl Enrique Marin, který bojoval na UFC 200 a Brazilec Lucas Martins, který bojoval v celkem sedmi zápasech v UFC.

EuroFC má za sebou úvodní galavečer, který se konal v říjnu v Helsinkách a stal se zatím největší MMA akcí ve Finsku. Na akci dorazilo kolem 3500 diváků, kteří pak pro organizátory vyplnili krátkou anketu. Z té vzešlo, že 88 % z nich si večer užilo a 11 % z nich bylo na MMA akci poprvé.

"Když skládáme soupisku, máme tři části strategie. Vždycky sháníme nejlepší místní bojovníky, kteří pomáhají zaplnit arény. Pak chceme evropské mladé pušky - kluky, kteří vybojovali nějaké místní tituly. A pak chceme známá jména - kluky, kteří bojovali v UFC, Bellatoru či M-1," řekl v rozhovoru pro Forbes šéf organizace Jarno Kukila.

"Chceme být jedničkou na trhu MMA v Evropě a číslem jedna pro nejlepší evropské bojovníky a vášnivé fanoušky. Jsme přesvědčeni, že evropská MMA scéna může v příštích několika letech dosáhnout nových výšin," vysvětlil na oficiálních stránkách EuroFC Kukila.

Český MMA bojovník Miloš Petrášek (7-2) se utká se zatím neporaženým Litevcem Laurynasem Urbonaviciusem (5-0). Největší česká MMA naděje bude chtít napravit zaváhání z posledního zápasu, po sedmi výhrách v řadě nestačil na maďarského bijce Csaba Hocze.

Dalším lákadlem pro české fanoušky je zápasy zkušený Jan Malach (9-5), který má na svém kontě devět výher a pět porážek. Je navíc svěřencem jednoho z nejlepších český bývalých MMA bojovníků Andrého Reinderse a v posledním zápase se radoval z výhry, na kterou bude chtít navázat i v souboji s Dánem Sorenem Bakem (7-1), který se nechává přezdívat Pravý Viking.

Diváci nepřijdou ani o ženské zápasy. Do oktagonu se postaví nejlepší česká bojovnice Lucie Pudilová (6-1), která se utká s Katharinou Lahnerovou a zatím neporažená Magdalena Šormová (4-0). Jméno dalšího českého bojovníka, který se na akci představí, bude teprve oznámeno.

Magdalena Šormová
Magdalena Šormová

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud