21. června 2017 • 10:24

Návrat ztracené hvězdy! Pešta na domácí půdě vyzve rozjetého veterána

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden z nejlepších českých MMA bojovníků Viktor Pešta (26) se vrací na domácí scénu. Bývalý bojovník prestižní UFC se v neděli utká na galavečeru XFN s o jedenáct let starším polským dříčem Michalem Kitou. K vidění bude v pražské hale Královka i odvetný titulový zápas mezi česko-uzbeckým šampionem Makmudem Muradovem a Zoranem Dodem. Celý galavečer exkluzivně odvysílá televizní stanice O2 TV Sport.



V lednu po třech porážkách v řadě ukončil smlouvu s americkou prestižní organizací UFC, od té doby se do klece nepostavil. Český špičkový MMA bojovník v těžké váze se však plánuje co nejdříve vrátit. A své kvality hodlá ukázat také v nedělním zápase. Kromě touhy po vítězství ho bude hnát také domácí publikum, Pešta v Česku už totiž čtyři roky nezápasil.

Původně měl za soupeře naplánovaného Chorvata Ivo Cuka, ten má podle informací XFN problém s mezinárodní justicí, a tak do zápasu nenastoupí. Na rychlo mu však organizátoři sehnali jinou kvalitní náhradu. Tou bude sedmatřicetiletý polský bojovník Michal Kit, který se snaží dostat do UFC. O návrat do nejprestižnější MMA organizace bojuje i Viktor Pešta, o to bude jejich vzájemný souboj zajímavější.

XFN 3 láká na hlavní hvězdu večera Viktora PeštuFoto XFN

Mimo hlavní hvězdy večera Viktora Pešty se představí řada dalších českých šampionů, ale i mnoho talentů současné scény. Velmi zajímavý bude odvetný titulový zápas mezi česko-uzbeckým šampionem Makhmudem Muradovem a Zoranem Dodem. Po více než roce se na XFN 3 vrací do oktagonu také Petr Ondruš, legenda české scény bojových sportů.

Poprvé se do klece postaví také česká jednička střední váhy v thajském boxu a K-1 Matouš Kohout, jeho soupeřem bude Tomáš Fiala. Proti sobě se také postaví čeští šampioni Jaroslav Poborský a Jaroslav Pokorný.

Galavečer bude probíhat v neděli od 19 hodin v pražské hale Královka, vstupenky lze koupit přes ticketportal.

XFN 3 láká na hlavní hvězdu večera Viktora PeštuFoto XFN

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud