5. ledna 2016 • 10:26

Loeb už řádí i na Dakaru. Myslel jsem, že nám dají na zadek, bál se

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sébastien Loeb, mnohonásobný šampion v rally, potřeboval jen několik dní, aby začal vítězit i na Rallye Dakar. Ovládl hned druhou etapu, což ho samotného překvapilo, protože si myslel, že v prostřední pasáži ztratil dost času. Jak to bude vypadat, až legendární pilot pojede podle svých představ? „Tohle jsem fakt nečekal,“ radoval se v pondělním cíli.



„Jdeme na to. Musíme se to s Danielem (navigátorem Elenou) naučit, bude to něco nového,“ napsal si Sébastien Loeb před startem „Dakaru“ na Twitter. Učení šlo rychleji, než sám čekal.

Prvenství ve 2. etapě ho dostalo i do čela průběžného pořadí.

„Vzhledem k tomu, že jsme ztratili čas v prostřední pasáži, kde nás přibrzdilo bláto, v němž jsme uvízli, nečekal jsem nejlepší čas. Výkon auta je velkým povzbuzením. Vezměte si, že je to spíš typické WRC, a jsme před čtyřkolkami. To jsem si nemyslel,“ přiznal Loeb.

Loeb je v čele s více než dvouminutovým náskokemFoto EPA

Ve skutečnosti měl spíš z konkurence s označením 4x4 spíš strach. „Během jízdy jsem si říkal, že od čtyřkolek dostaneme pěkně na zadek,“ uvedl pilot pro francouzský list lEquipe.

Na jinak suché trati si protrpěl svoje především na blátivém úseku, kde se musel smířit s tím, že jede pomaleji, než byl zřejmě kdy zvyklý. „ Bylo to pěkně zrádné. Klikatilo se to, zastavovalo a celou dobu tam cítíte, jak vám běží čas a jak jím doslova plýtváte,“ ulevil si Loeb. „Když pak z toho vydolujete nejlepší čas, jste šťastný. Nemohl jsem věřit vlastním očím,“ prohlásil nováček slavného závodu.

Francouzská média se hned začala dotazovat, zda jejich hrdina na Peugeotu nyní změní svoje ambice a pokusí se zaútočit na nejvyšší příčky v celkovém pořadí.

„Udělali jsme jenom jeden krok. Bereme ho ale jako uklidnění. Nové auto, komplikovaný terén, a přesto máte dobrý rytmus. To je pěkné,“ podotkl Loeb. Výsledek ale nepřeceňuje i proto, že pondělní etapu nepovažoval za příliš náročnou na zvládnutí. „Navigace nebyla moc komplikovaná. Budeme doufat, že to bude pokračovat v podobném duchu. S trochou nezbytného štěstí se to bude vyvíjet podobně, trať bude podobná a bude to v pořádku,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud