12. ledna 2016 • 11:40

Loeb po nebezpečné havárii: S bojem o čelo Dakaru je konec

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První polovinu Rallye Dakar zvládal francouzský jezdec Sébastien Loeb s grácií a s několika vítěznými etapami atakoval celkový triumf. Na startu druhé části náročného závodu je ale choutkám po konečném vítězství konec. Devítinásobný mistr světa v kategorii WRC měl v pondělí těžkou nehodu, v závodě pokračuje, ale dlouhé opravy vozu mu sebraly mnoho drahocenného času.



Co se vlastně jezdci z prestižní stáje Peugeot stalo? Loeb vjel v rychlosti přes 100 kilometrů v hodině do díry a několikrát se převrátil přes střechu. Nedaleko byl zrovna jeho stájový kolega a současný lídr v kategorii automobilů Stéphane Peterhansel, Loeb ale s díky jeho pomoc odmítl a nechal veterána pokračovat.

"Na autě se rozbilo hodně věcí. Museli jsme měnit dvě kola a převodovku, takže jsme určitě ztratili mnoho času," řekl pro motorsport.com Loeb, který při nehodě svůj závodní speciál skutečně pořádně odrbal a na čelo závodu ztrácí jednu hodinu a pět minut.

Ještě, než se do rallye Loeb pustil, tak se žurnalistům svěřil, že se hodlá při svém prvním setkání s náročným závodem hlavně učit. Sám asi nečekal, jak vysoko v hodnocení se bude pohybovat. Dakar je ale dlouhý, záludný a náročný na koncentraci a jedna malá chybička může zmařit několikaměsíční přípravy.

"Byli jsme jen deset kilometrů od cíle," kroutil hlavou Loeb. "Je to trochu frustrující, ale to je život," dodal s tím, že pro zbytek rallye bude už doopravdy především sbírat zkušenosti. "S bojem o čelo závodu je konec."

Sébastien Loeb svůj vůz hodně poničil
Sébastien Loeb svůj vůz hodně poničil

Sledujte Dakar 2016 očima reportéra Auto.cz přímo v Bolívii a Argentině Sledujte Dakar 2016 očima reportéra Auto.cz přímo v Bolívii a ArgentiněFoto Auto.cz
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud