4. května 2016 • 22:00

Vršecký potvrdil: Pojedu Dakar, snad si ale neurvu koleno

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Senzace a překvapení. David Vršecký během oficiální tiskové konference francouzské organizace Amaury Sport Association v Praze potvrdil, že pojede slavnou Dakarskou rallye. „Tak už to u mě chodí,“ odvětil stroze dvojnásobný vítěz Evropského poháru okruhových tahačů. Účast na nejtěžší motoristické soutěži Vršecký dlouho odmítal. Důvod? Když dělal v roce 2011 spolujezdce Marku Spáčilovi, ošklivě havarovali.



Jenže Vršecký není jediný, kdo změnil názor… Legendární navigátor Josef Kalina se po letošním ročníku zapřísahal, že nepojede v závodním voze s vysokými ambicemi. A hle, zkraje roku 2017 usedne společně s Vršeckým a Jiřím Strossem do kamionu Tatra Phoenix. „Kolem sebe budu mít tým světové kvality. Na Dakar se chystám s patřičnou pokorou, zároveň ale věřím ve slušný výsledek,“ dodal Vršecký.

Tatra Buggyra Racing bude mít na příštím Dakaru špičkové piloty – vede Vršeckého také Martina Kolomého, který letos bojoval o vítězství a ovládl jednu etapu. „Martin se určitě těší. Už teď slíbil, že mi vysvětlí, jak se v Phoenixu spouští čtyřkolka. A pokud někde auto položím na bok, raději oželí vítězství v etapě a pomůže mi. Jsme rádi, že ho máme,“ dodal Vršecký, který letos ukončil kariéru v evropském okruhovém šampionátu a vydal se směrem ke cross-country soutěžím.

Jeho premiérový start na Baja Drawsko dopadl nadmíru uspokojivě, když dojel druhý. Díky této zkušenosti už Vršecký pochopil, jaký je největší rozdíl mezi okruhy a rallye. Český jezdec si to otestoval na svém kolenu, kterého ho trápí. „Na rozdíl od tahače na okruhu kamion často skáče, takže, pokud mi vypadne koleno, mám jistotu, že ho mám za pár minut zpátky. Snad si ho neurvu úplně,“ směje se Vršecký.

Ten se k okruhům vrátí, když bude závodit v čínském okruhovém seriálu a dále pojede světový šampionát cross-country. Další soutěží, která na tým Tatra Buggyra Racing čeká, je polská Baja Breslau od 2. do 9. července.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud