16. dubna 2012 • 09:48

VIDEO: Schumacher přišel o bednu. Špatně mu přidělali kolo!

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po šesti letech měl zase šanci na bednu. Jenže se jí Michael Schumacher zase nedočkal. Neobrala ho ale vlastní chyba, ani technická závada, nýbrž mechanik, který mu při zastávce v boxech při GP Číny špatně upevnil kolo. „Nezlobím se ale na něj,“ ujistil však sedminásobný mistr světa.



Mával rukama, bouchal pěstí do země a horlivě se snažil vrátit vše zpět. Marně. Michael Schumacher už odjel a nešťastný mechanik věděl, že po jeho chybě a špatně upevněném kole má před sebou jen pár zatáček. Poté špatně upevněné kolo vypovědělo službu.

„Už ve třetí zatáčce mi bylo jasné, že je něco špatně s pravou přední pneumatikou. V šesté už byla dost poškozená a začalo se z ní kouřit. Řekl jsem si, že bude tedy lepší zastavit, než to auto více poškodím,“ vyprávěl Schumacher.

Místo útoku na stupně vítězů (v tu chvíli bojoval o druhé místo) tak přišlo už druhé odstoupení v sezoně. Vylezl z kokpitu, sundal rukavice a zamířil k boxům, kde u monitorů a se sluchátky sledoval, jak jeho týmový kolega Nico Rosberg krouží pro první vítězství v životě.

„Nejsem naštvaný. Spíše je mi toho kluka, u kterého si myslím, že je za to zodpovědný, líto. Je to holt součást našeho sportu,“ mávl nad tím rukou Schumacher.

Jak ale bude k zaváhání přistupovat vedení, je věc druhá. Stáj Mercedes totiž dostala od FIA pokutu pět tisíc eur (cca 125 tisíc korun) za nedodržení bezpečnostních podmínek.

A Schumacher? Ten má po třech závodech na svém kontě pořád jen jeden bod z GP Malajsie.

Šampaňský trojúhelník v Číně: Jenson Button (vlevo) a Lewis Hamilton (vpravo) z McLarenu a vítěz Nico Rosberg z Mercedesu
Šampaňský trojúhelník v Číně: Jenson Button (vlevo) a Lewis Hamilton (vpravo) z McLarenu a vítěz Nico Rosberg z Mercedesu

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud