12. května 2012 • 15:40

Kvalifikaci v Barceloně vyhrál Hamilton, překvapil druhý Maldonado

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Velké ceny Španělska formule 1 odstartuje z prvního místa Brit Lewis Hamilton, který vyhrál kvalifikaci potřetí v sezoně. Stáji McLaren zajistil 150. pole position v historii. Druhým místem dnes překvapil Venezuelan Pastor Maldonado s williamsem.



Třetí místo obsadil bývalý dvojnásobný šampion Fernando Alonso. V domácí Grand Prix se vítěz závodu v Sepangu postaral o nejlepší kvalifikační výsledek týmu Ferrari v sezoně. Do druhé řady se vedle Španěla postaví Francouz Romain Grosjean, za kterým skončil v kvalifikaci na pátém místě finský kolega z Lotusu Kimi Räikkönen.

Kvalifikace nevyšla nejlepšímu týmu seriálu Red Bullu. Úřadující mistr světa a lídr šampionátu Němec Sebastian Vettel skončil osmý, Australan Mark Webber dokonce až dvanáctý.

Do závěrečné části kvalifikace neprošel ani Brit Jenson Button, čtvrtý muž průběžného pořadí byl jedenáctý. Ještě hůře dopadl Brazilec Felipe Massa s druhým ferrari, který obsadil sedmnácté místo.

Hamilton, který po čtyřech závodech ztrácí na vedoucího Vettela čtyři body, si vyjel 22. pole position v kariéře. První místa na startu v úvodních dvou letošních závodech mu k triumfu v závodu nepomohla, v Austrálii i v Malajsii dojel třetí a na premiérový úspěch v sezoně čeká.

Výsledky

1. Hamilton (Brit./McLaren) 1:21,707, 2. Maldonado (Ven./Williams) 1:22,285, 3. Alonso (Šp./Ferrari) 1:22,302, 4. Grosjean (Fr./Lotus) 1:22,424, 5. Räikkönen (Fin./Lotus) 1:22,487, 6. Pérez (Mex./Sauber) 1:22,533, 7. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:23,005, 8. Vettel (Něm./Red Bull), 9. Schumacher (Něm./Mercedes), 10. Kobajaši (Jap./Sauber) všichni bez času.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud