29. října 2012 • 11:40

Fin Räikkonen bude jezdcem Lotusu i v příštím roce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kimi Räikkönen bude i v příští sezoně formule 1 jezdcem stáje Lotus. Finský mistr světa z roku 2007 se letos vrátil do mistrovství světa po kariéře v rallye a dosud nechával svoji další budoucnost otevřenou. O pokračování spolupráce informoval tým nezvykle ve videoklipu na svém twitterovém účtu.



"Kimi Räikkönen a Lotus F1 Team v roce 2013. Příběh pokračuje," oznámil Lotus prostřednictvím titulku v sestříhaném videu o finské hvězdě.

Třiatřicetiletý Räikkönen je tři závody před koncem MS třetí s velkou ztrátou 54 bodů na druhého Fernanda Alonsa (227) a vedoucího Sebastiana Vettela (240).

Na rozdíl od nich a dalších pěti soupeřů letos ještě nevyhrál žádnou Grand Prix, ale byl třikrát druhý, třikrát třetí, dokončil všechny závody a jen jednou nebodoval.

Pilot přezdívaný Iceman dosud hovořil o své budoucnosti neurčitě; prý měl několik variant a také se spekulovalo, že opět v F1 skončí. Podle serveru motorsport-total.com ale už bylo v podstatě vše jasné od konce září, kdy po dosažení určitého počtu bodů byla jeho smlouva automaticky prodloužena.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud