Ivo Pospíšil
29. října 2012 • 13:34

Tak jsem tady, dej to sem. Hamilton v Indii bleskově měnil volant

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyměnil ho rychleji, než mu mechanici stačili přezout nové pneumatiky. Málokdy vídanou situaci předvedl v nedělní GP Indie vozů formule 1 britský pilot Lewis Hamilton, když při své zastávce vyměnil i volant. „Já osobně jsem to zažil poprvé,“ přiznal poté jezdec McLarenu. Blesková práce zabrala pouhé 3,3 vteřiny. A Hamilton poté dojel v závodě čtvrtý.



Už se mu i stalo, že ho párkrát zahodil zlostí po havárii. Jenže místo výbuchu nervů tentokrát Lewis Hamilton předvedl se svými mechaniky precizní koncentraci a reakce.

Když během GP Indie cítil problémy při podřazování, spojil následnou výměnu pneumatik i s rychlou instalací nového volantu. Až se diváci u televizí nestačili divit.

„Výměnu volantu v průběhu závodu jsem zažil poprvé. Vyzkoušeli jsme to při testech v Barceloně, ale nikdy ne v závodě,“ přiznal Hamilton.

„Jenže já jsem měl v prvním úseku trable s řazením. Nižší rychlostní stupně jsem musel řadit pravou rukou namísto levé,“ vyprávěl.

Navíc nebylo času nazbyt, Hamilton totiž stále bojoval o pódiová umístění a nakonec dojel do cíle čtvrtý.

„Kluci to provedli fantasticky rychle, přestože byli pod ohromným tlakem. Skvělá práce!“ pochvaloval si proto Brit.

„Volant jsem uvolnil ještě před zastavením, abych ho mohl rychle odhodit. Tým mi pak nasadil nový, a já jen zařadil jedničku a odjel pryč. Celé to trvalo kolem tří sekund,“ dodal.

Přesněji řečeno 3,3 vteřiny.

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud