Jiří Uhlíř
4. července 2011 • 20:30

Drsná hádka Abraham vs. Stoner končila strkanicí

Vstoupit do diskuse
19
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Australský ďábel opět vyváděl. Casey Stoner najel motocyklem do Karla Abrahama, a to přímo na trati. K nebezpečnému incidentu došlo v pondělí na testování v Mugellu po GP Itálie. Lídr královské kubatury mistrovství světa silničních motocyklů předjel českého závodníka a rukou mu vztekle pohrozil.



„Pak do mě vrazil celou motorkou do boku mé ducati. Bylo to hodně nebezpečné, měl jsem co dělat, abych nespadl,“ popisoval Abraham pro isport.cz. „Viděl jsem ho na poslední chvíli. Kdybych jeho záměr neodhadl dříve, šel bych asi na hubu.“

Stonerovi údajně vadilo, že se Abraham na okruhu drží za jeho zády. Po dojezdu šel český jezdec společně se svými mechaniky do boxů tovární Hondy, kde sídlí Stoner. Závodníci na sebe začali křičet, podle italských serverů je lidi z obou týmu museli od sebe oddělit.


„Stonera jsem nepraštil. Jen jsem si to s ním šel vyříkat. Nic jsme si neudělali,“ tvrdil Abraham. „Řekl jsem mu, že nechápu, proč to udělal. Bylo to od něj zbytečné, mohl z toho být průser. Podle něho jsem ho prý v jednom momentu nepustil a bylo to nebezpečné. Já mu na to odpověděl, jestli byl jeho strkanec do mě na trati bezpečný.“

Takhle z Mugella gratuloval Karel Abraham vítězkyni Wimbledonu Petře KvitovéFoto Takhle z Mugella gratuloval Karel Abraham vítězkyni Wimbledonu Petře Kvitové
V letošní sezoně udeřil Stoner na trati také Francouze Randyho De Punieta. Stalo se tak ve warm-upu na GP Francie. Australan k němu přijel a vrazil mu pěstí do ramene.

„Jestli chce jezdit sám, ať si založí nějaký svůj přebor,“ řekl Abraham svému rivalovi z Austrálie, jež prý v paddocku v MotoGP nemá moc přátel.

Podle některých jezdců se Stoner s ostatními moc nebaví. Na trati v Mugellu dal Australan na hondě Abrahamovi najevo, že se mu nelíbí, že český jezdec za ním často jezdí.

„V MotoGP jsem prvním rokem, proto potřebuji pomoc. Když mě někdo předjede tak se podívám, jakým způsobem jede. Zajímá mě, kudy vede jeho stopa, abych věděl, jestli mám něco na svém stylu změnit,“ vysvětloval Abraham, kterému se v pondělních testech dařilo a na své ducati zajížděl rychlé časy.

Karel Abraham nebyl se svým dvanáctým místem v Mugellu spokojený
Karel Abraham nebyl se svým dvanáctým místem v Mugellu spokojený

Vstoupit do diskuse
19
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud