14. srpna 2015 • 15:05

Hanika byl v tréninku na VC Brna 14., Abraham s odstupem poslední

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Motocyklista Karel Hanika obsadil 14. místo v úvodních trénincích na Velkou cena České republiky. Druhý Čech v nejslabší kategorii Moto3 Jakub Kornfeil vstoupil do programu na Masarykově okruhu celkově 22. časem. Nejrychlejší byl v úvodu jedenáctého dílu mistrovství světa lídr průběžného pořadí Danny Kent z Velké Británie.



Jediný domácí jezdec v královské kategorii MotoGP, Karel Abraham, který se do šampionátu vrací po zranění, byl v obou trénincích s odstupem poslední. Nejrychlejší byl již v dopoledním programu Španěl Jorge Lorenzo, za nímž Abraham zaostal o téměř pět sekund.

Hanika zajel v prvním tréninku třináctý čas, který dokázal v posledním kole druhé sekce vylepšit na 2:09,622. Posun pořadím mu to ale nepřineslo, za Kentem zaostal o 1,139 sekundy.

"Spokojený určitě nejsem. Dnes jsme měli velký, velký problém s nastavením motorky. Něco podobného se nám celou sezonu nestalo. Jsem rád, že jsme to nějak objeli a tak z půlky nastavili. V sobotu nás čeká ještě hodně práce. Myslím si, že tomu budeme věnovat i celou kvalifikaci," řekl Hanika.

Kornfeil byl po dopoledních jízdách osmnáctý a také on se přes mírné zrychlení ve stupňujícím se vedru výsledkovou listinou propadl. S výsledky však byl přesto vcelku spokojený.

"Na podobných místech se pohybujeme poslední závody. Důležité je, že motorka tak nějak funguje, i když na začátku to ideální nebylo. Myslím si, že se lepšíme, i když podle času to moc nevypadalo. Pokroky děláme," řekl Kornfeil, jenž se v závěru druhého tréninku, kdy se většina jezdů lepšila, rozhodl šetřit nové, měkčí pneumatiky na sobotu. "Sedm minut před koncem tréninku jsme byli jedenáctí, což bylo fajn," podotkl.

Velká cena České republiky, závod mistrovství světa silničních motocyklů - tréninky (kombinované časy po dvou jízdách):
Moto3:
1. Kent (Brit./Honda) 2:08,483, 2. Binder (JAR/KTM) -0,167, 3. Antonelli (It./Honda) -0,181, ...14. Hanika -1,139, 22. Kornfeil (oba ČR/KTM) -1,677.

MotoGP:
1. Lorenzo (Šp./Yamaha) 1:56,399, 2. Márquez (Šp./Honda) -0,014, 3. Iannone (It./Ducati) -0,251, ...25. Abraham (ČR/Honda) -4,762.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud