16. srpna 2015 • 14:25

FOTO: Čtvrt milionu fanoušků i Lauda! Motorky v Brně mají rekord

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Závody Velké ceny České republiky silničních motocyklů v Brně navštívilo v průběhu tří dnů 248 434 diváků, což je nejvíce v historii. Dosavadním maximem byl počet 245 039 lidí, kteří sledovali akci na Masarykově okruhu v roce 2007. Do Brna dorazil i legendární pilot formule 1 Niki Lauda. Podívejte se, jak to v Brně vypadalo.



Podle informací pořadatelů a promotéra světového šampionátu, společnosti Dorna, dorazilo v neděli na okruh 138 752 fanoušků, v sobotu 78 544 a v pátek 31 138 diváků.

K rekordu brněnským pořadatelům pomohl zájem o první dva dny, před dvěma lety totiž například na hlavní nedělní závody přišlo o tři tisíce fanoušků více.

"Už podle předprodejů vstupenek to vypadalo, že návštěvnost půjde oproti předešlému roku nahoru. Tím, že vydrželo dobré počasí, tak se to nakonec potvrdilo. Celkové číslo je podobné jako v roce 2007," řekl ČTK tiskový mluvčí Automotodromu Jiří Smetana.

Během tří dnů navštívilo brněnskou Grand Prix rekordních téměř 250 tisíc fanoušků
Během tří dnů navštívilo brněnskou Grand Prix rekordních téměř 250 tisíc fanoušků

Zvýšený zájem diváků podle něj podpořilo padesáté výročí prvního závodu MS v Brně nebo fakt, že se letos o Velké ceně hodně mluvilo v souvislosti s ekonomickými problémy a reálně hrozilo, že se šampionát na Masarykově okruhu pojede naposledy.

"Podle dotazů lidí bylo poznat, že hodně lidí jde na MotoGP poprvé nebo po dlouhé době," uvedl mluvčí. Roli sehrála i skutečnost, že letos o titul v královské kategorii MotoGP bojuje fenomenální Ital Valentino Rossi, který má po celé Evropě hodně fanoušků. "To vše poskládalo návštěvnost," řekl Smetana.

Návštěvnost 248 434 diváků ani zdaleka neznamená, že bylo prodáno tolik vstupenek. Před rokem Automotodrom prodal necelých 40 tisíc vstupenek a celková návštěvnost byla 240 695 lidí. "Letos bude počet prodaných vstupenek vyšší, konkrétní údaje ale ještě nemáme k dispozici. Čekáme na všechny informace od prodejců," uvedl Smetana.

Přesná čísla Automotodrom zveřejní v listopadu. Letos však byl vyšší zájem o dražší vstupenky a pořadatelé také výrazně omezili počet volných lístků.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud