29. srpna 2015 • 15:00

Nejlepší kvalifikace! Hanika odstartuje v Británii jako druhý

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Motocyklový závodník Karel Hanika odstartuje do Velké ceny Velké Británie ze druhého místa. Český jezdec dnes v kategorii Moto3 nestačil jen na Španěla Jorgeho Navarra, za nímž zaostal o více než půl sekundy. Jediný Čech v elitní kategorii MotoGP Karel Abraham obsadil v kvalifikaci 24. příčku.



Devatenáctiletý Hanika tak dosáhl svého nejlepšího kvalifikačního výsledku v kariéře, ještě vylepšil dvě třetí místa z této sezony. Ze druhého místa bude startovat podruhé, v Sachsenringu se na něj posunul dodatečně po potrestání druhého muže kvalifikace Itala Eney Bastianiniho.

Hanika nejrychlejšího času dosáhl ve svém posledním ostrém kole. Z první řady bude startovat potřetí v sezoně. Vedle Španěla ho v ní doplní lídr celkového pořadí šampionátu, domácí favorit Danny Kent. Druhý český závodník v této kategorii Jakub Kornfeil obsadil třináctou příčku, takže odstartuje z páté řady.

Startovní pozice v první řadě zatím Hanika nedokázal zužitkovat ve výrazný výsledek v závodě. Ve Velké ceně Nizozemska, kde byl v kvalifikaci třetí, skončil nakonec na osmé příčce. Při Velké ceně Německa se ze druhého místa na startu propadl o jedenáct příček na 13. pozici.

Kvalifikaci MotoGP pošesté v sezoně vyhrál Španěl Marc Márguez, kterého na startu nedělního závodu v první řadě doplní krajané Jorge Lorenzo a Dani Pedrosa. Abraham, kterého čeká druhý závod po červnové operaci vykloubeného palce na levé noze, v kvalifikaci porazil jen Alexe de Angelise ze San Marina a vyjede z osmé řady.

Kvalifikace na Velkou cenu Velké Británie, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Silverstonu:
Moto 3: 1. Navarro (Šp./Honda) 2:12,440, 2. Hanika (ČR/KTM) -0,539, 3. Kent (Brit./Honda) -0,604, ...13. Kornfeil (ČR/KTM) -1,618.

Moto2: 1. Lowes (Brit./Speed Up) 2:06,345, 2. Rins (Šp./Kalex) -0,058, 3. Zarco (Fr./Kalex) -0,074.

MotoGP: 1. M. Márguez (Šp./Honda) 2:00,234, 2. Lorenzo (Šp./Yamaha) -0,288, 3. Pedrosa (Šp./Honda) -0,482, ...24. Abraham (ČR/Honda) nepostoupil z první části kvalifikace.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud