20. října 2015 • 09:54

Abraham do Superbiků? Jasno o jezdcově budoucnosti má být brzo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českému motocyklovému sportu hrozí, že přijde o svého jediného jezdce v nejprestižnější třídě MotoGP. Karel Abraham, který v ní startuje už pátým rokem po sobě, aktuálně řeší budoucnost a podle německého webu speedweek.com se přesune do světového šampionátu superbiků, kde bude hájit barvy týmu Milwaukee Yamaha. Jisté to však není, variant je několik včetně setrvání v MotoGP.



„Variant je více a momentálně budoucnost intenzivně řešíme. Brzy by mělo být jasno,“ uvedl Karel Abraham, který víkendový závod MS v Austrálii ze zdravotních důvodů vynechal a nepojede ani tento týden v Malajsii. „Máme možnost v MotoGP zůstat, záleží ale na tom, s jakou technikou,“ řekl. S tou letošní ještě v mistrovství světa nebodoval i kvůli zdravotnímu stavu, který ho omezuje. Poslední měsíce absolvoval s nedoléčenou nohou.

Německý motoristický web poukázal na to, že tým českého závodníka Cardion AB Motoracing nebude v příští sezoně v mistrovství světa silničních motocyklů startovat a promotér seriálu navíc preferuje týmy s dvěma jezdci, což však není pravda. Brňané by s přihláškou do MotoGP neměli problém. Pravdou ale bude, že AB Motoracing nemá zájem o přechod do superbiků.

Pokud by se Abraham domluvil na spolupráci s týmem Milwaukee Yamaha, byl by kolegou Australana Joshe Brookese, který letos ovládl britský superbikový šampionát. O tom, že by Abraham zamířil do superbiků, se již v minulosti spekulovalo. Pětadvacetiletý Čech je vedle toho kandidátem na testovacího jezdce výrobce KTM, který chce v roce 2017 vstoupit do MotoGP.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud