5. listopadu 2015 • 15:50

Rossi začne i po protestu poslední, Lorenzův sponzor končí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italský motocyklový jezdec Valentino Rossi neuspěl se stížností u Arbitrážního soudu pro sport (CAS) proti trestu za kolizi se Španělem Markem Márquezem v předchozí Velké ceně v Malajsii. Do závěrečného nedělního závodu ve Valencii, kde bude v čele královské třídy MotoGP hájit sedmibodový náskok před dalším Španělem Jorgem Lorenzem, tak odstartuje z poslední pozice.



Zástupci CAS oznámili, že po prostudování celého případu neshledal soudce důvod zrušit Rossiho trest. Devítinásobný mistr světa Rossi se v Sepangu dostal do kontroverze s obhájcem titulu Márquezem, jehož předtím na tiskové konferenci obvinil, že pomáhá svému krajanovi Lorenzovi. Španěl při závodu po kontaktu s Rossim skončil na zemi a nedojel, Ital obsadil třetí místo.

Za zavinění srážky Rossimu hrozila až diskvalifikace, nakonec byl potrestán trestnými body znamenajícími start z poslední pozice.

Lorenzo vychází z kauzy jako vítěz

Italský výrobce hodinek, jenž sponzoruje španělského motocyklového závodníka Jorgeho Lorenza, skončí po sezoně kvůli jeho kontroverzi s Valentinem Rossim v mistrovství světa MotoGP.

Ital vede před závěrečným závodem ve Valencii šampionát o sedm bodů před týmovým kolegou z Yamahy a rivalem Lorenzem, nicméně kvůli trestu za zavinění pádu jiného Španěla Marca Márqueze v Malajsii bude startovat z posledního místa. Rossi už před závodem v Sepangu tvrdil, že Márquez se svému krajanovi Lorenzovi snaží pomáhat.

Lorenzo tak z celé kauzy, jež vyvolala v obou zemích obrovské pozdvižení, vychází jako vítěz. Díky Rossiho trestu, který dnes potvrdil i arbitrážní soud CAS, má velkou šanci na zisk titulu. Španěl se snažil zapojit do jednání arbitráže poskytnutím svého prohlášení, to však CAS odmítl.

Italská společnost Sector No Limits vyrábějící hodinky v tiskovém prohlášení uvedla, že jejími hodnotami vždy byly "sportovní duch, zdravá soutěživost a bezúhonnost." V MotoGP prý končí kvůli tomu, že se "nedokáže identifikovat s událostmi z posledních týdnů v mistrovství světa."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud