7. listopadu 2015 • 17:30

Rossi piloval start a spadl: Z posledního místa na pódium? Nemožné

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Šampionát MotoGP sice vede o sedm bodů, ale Valentino Rossi tuší, že z boje o svůj desátý titul v kariéře odejde poražený… „Myslím, že dostat se z posledního místa na pódium je nemožné,“ prohlásil Ital po kvalifikaci na finále mistrovství světa ve Valencii, do kterého vyrazí kvůli trestu za incident s Markem Márquezem jako poslední. Na tom nemohl nic změnit ani jeho kvalifikační pád. Do nedělního závodu odstartuje z pole jeho pronásledovatel Jorge Lorenzo.



Rossi má v čele šampionátu náskok sedmi bodů, a pokud Lorenzo ve Valencii zvítězí, musel by dojet druhý, aby mohl slavit vysněný desátý titul. Tomu ale ani italská legenda příliš nevěří. „Těžko říct,“ kroutil hlavou nad otázkou, na jaké pozice si troufá.

GP Valencie: Kdy bude mít titul Rossi?
GP Valencie: Kdy bude mít titul Rossi?

„Myslím, že při startu z posledního místa jsou první tři místa téměř nemožná. Řekl bych, že nás bude sedm osm motorek bojovat o čtvrté místo. Záleží na mé rychlosti, jak se dám rychle do pořádku a co se stane v prvních kolech,“ hlásil Rossi.

Ten v kvalifikaci, která pro něho nebyla vůbec důležitá, zkoušel především nastavení motorky, ale piloval i start, jenž ho může aspoň udržet v boji o zázrak.

„Se změnami v nastavení jsem nebyl spokojený, tak jsme se vrátili k tomu původnímu. Pak jsem si zkusil jedno kolo naostro a v prvních dvou sektorech to nebylo vůbec špatné, byl jsem docela rychlý. Bohužel jsem pak udělal chybu a boural, ale to pro mě nic neznamenalo, protože stejně startuji poslední,“ konstatoval Rossi.

VIDEO | Podívejte se na analýzu malajského incidentu Rossi vs. Márguez:


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud