29. března 2016 • 08:35

Superbiky zpět do Brna? Šance existovala na papíře, zhasla vzápětí

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Minulý týden vyšlo najevo, že slavný italský okruh v Monze má takové potíže, že se na něm závod formule 1 pojede letos možná naposled. Nově se ukázalo, že se potíže mohou dotknout i dalších akcí na tamní dráze. Například letního závodu mistrovství světa superbiků, u kterého se objevila i varianta s přesunem do Brna. Vítaný motocyklový impuls pro české fanoušky ale vzápětí zhasl. Monza si potíže vyřeší jinak.



Je sice pravděpodobné, že se tam superbiky nepojedou, a teoretickou variantu vrátit seriál na Masarykův okruh (naposled se tam jel v roce 2012) to skutečně otevřelo. Taková byla aspoň v motocyklových kruzích fáma, jejíž pravdivost byla ošidná.

Možnost nakonec zůstala právě v rovině spekulací. „S Monzou to byla kachna. Brnem nebude nahrazena, alespoň ne v této sezoně. Nikdo s námi nejednal, neoslovil nás. Není to ve hře,“ řekl mluvčí brněnského Automotodromu Jiří Smetana jednoznačně. Přesto připustil, že varianta s Masarykovým okruhem existovala – jenom v rovině teorie. „My jsme se na to dotazovali, protože neoficiální informace v tomto duchu se objevily. Že se v Monze nepojede a co kdyby se jelo u nás. Zajímali jsme se o to a byli jsme ujištěni, že to je spekulace. Že i kdyby Monza z kalendáře vypadla, snažil by se ji pořadatel nahradit jiným italským okruhem, na který má opci. Není reálné, aby se jelo u nás,“ dodal Smetana.

Vše o motorkách, skůtrech a motocyklových závodech čtěte na Auto.cz »

O obnovení tradice superbiků v Brně se mezi fanoušky začalo nezávisle na Monze mluvit poté, co do šampionátu před letošní sezonou přešel český jezdec Karel Abraham. Superbiky zastřešuje stejný promotér Dorna, který má pod sebou i MotoGP, takže určitou návaznost by to mělo.

I pro Abrahama to bylo téma. „Mrzí mě, že se superbiky v Brně nejedou. Vím, že se o tom (promotér) nějak bavil, že to bylo i aktuální, protože hrozí zrušení Monzy, ale podle mých informací to dopadne jinak. Bude to nahrazeno někým jiným. Jestli to bude okruh Vallelunga nedaleko Říma, která má ale taky prý potíže… nevím. V Brně to nebude,“ vylíčil svoje informace Abraham. Že jsou pro Masarykův okruh nepříznivé považuje za škodu. „Bylo by zajímavé, kdyby se superbiky vrátily k nám. Ne kvůli mně, protože domácí závod mi skrz tlaky nikdy nebyl příjemný, tlak tady byl vždycky až extrémní. Ale trať je super. Jezdci ji mají rádi, bylo by super, kdyby se na ní jelo. Třeba se to někdy v budoucnu povede,“ podotkl brněnský závodník.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud