24. září 2016 • 17:00

Kornfeil má za sebou nejhorší kvalifikaci v sezoně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až z desáté řady odstartuje Jakub Kornfeil do Velké ceny Aragonie. V kvalifikaci třídy Moto3 na čtrnáctý závod mistrovství světa silničních motocyklů zajel 26. čas, což byl jeho nejhorší výkon v sezoně. O další tři příčky pak ještě klesl vinou penalizace.



Kornfeilovi se nepovedlo navázat na desáté místo z pátečních tréninků ani na vydařenou kvalifikaci z Misana, v níž vybojoval čtvrté místo. V Grand Prix San Marina pak dojel pátý.

Na okruhu Aragón u Alcaňizu dnes zaostal o 1,412 sekundy za časem vítěze kvalifikace, kterým se stal Ital Enea Bastianini. "Z kvalifikace jsem hodně smutný, bohužel jsem si zadělal na pěkně těžký závod," uvedl v tiskové zprávě Kornfeil, jenž po slušných časech z tréninků doufal v pozice mezi nejlepší pětkou či osmičkou.

"Docela jsem měl obavy, abych během kvalifikace nenabral další penalizaci, tak jsem se snažil zbytečně neriskovat a na nikoho nečekat. Věřil jsem, že to dokážu i sám, ale prostě jsem na to asi neměl. Za to patří mému týmu velká omluva. Není ale všem dnům konec, takže zítra určitě máknu," řekl jediný český jezdec v mistrovství světa.

Druhý muž průběžného pořadí MS Bastianini odstartuje z pole position potřetí v sezoně. Suverénní lídr seriálu Moto3 Jihoafričan Brad Binder vyrazí v neděli z páté pozice. V kvalifikaci byl sedmý, ale dva jezdce před ním postihla stejně jako Kornfeila penalizace.

Kvalifikaci MotoGP ovládl suverénním způsobem Španěl Marc Márquez. Vedoucí jezdec mistrovství světa porazil o 631 tisícin sekundy krajana Mavericka Viňalese a zajistil si 64. pole position v kariéře, čímž vyrovnal rekord dalšího španělského závodníka a obhájce titulu Jorgeho Lorenza, který ho vytvořil v minulé Velké ceně San Marina. Oba mají o jedno kvalifikační vítězství víc než Ital Valentino Rossi.

Bývalý světový šampion Nicky Hayden z USA, jenž zaskakuje za zraněného Australana Jacka Millera, bude startovat z poslední řady. V kvalifikaci byl účastník MS superbiků devatenáctý.

Kvalifikace na Velkou cenu Aragonie, závod mistrovství světa silničních motocyklů:

Moto3: 1. Bastianini (It./Honda) 1:58,293, 2. Navarro (Šp./Honda) -0,213, 3. Loi (Belg./Honda) -0,228, ...26. Kornfeil (ČR/Honda) -1,412.

Moto2: 1. Lowes (Brit./Kalex) 1:53,207, 2. Á. Márquez (Šp./Kalex) -0,054, 3. Nakagami (Jap./Honda) -0,284.

MotoGP: 1. M. Márquez (Šp./Honda) 1:47,117, 2. M. Viňales (Šp./Suzuki) -0,631, 3. Lorenzo (Šp./Yamaha) -0,661.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud