6. srpna 2017 • 18:50

Bizarní nehoda: Iannone se skácel mezi mechaniky, dojel předposlední

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kuriózní nehoda opepřila závod MotoGP v Brně. V boxové uličce na sebe upozornil italský jezdec Andrea Iannone, jemuž výměna motorky po dešti vyšla tak mizerně, že vletěl mezi mechaniky, několik jich pokácel a narazil i do náhradní motorky svého kolegy Alexe Rinse. Oběma pak trvalo, než mohli vyjet zpátky na trať. Nebyla to však zcela jeho chyba – za neopatrné vyjíždění z boxů, které mohlo Iannoneho ovlivnit, byl potrestán jeho soupeř Aleix Espargaro.



K bouračce došlo po třech kolech vrcholu Grand Prix na Masarykově okruhu. Závodníci vyjeli na motorkách nastavených do deště, ten ale ustal, trať oschla a bylo potřeba stroje vyměnit. Andrea Iannone zajížděl do boxů, odkud mířil na okruh Aleix Espargaro.

Vystartoval dřív, než měl, Iannone se ho lekl, prudce zatočil a manévr nezvládl.

„Pokácel tam toho dost, dokonce i nějaké mechaniky z vedlejšího týmu,“ viděl český jezdec Karel Abraham. „Nebudu se mu za to tlemit. Je to vtipné a úsměvné, ale stát se to může, protože to v boxu klouže a všichni se snaží o co nejrychlejší výměnu. Já jsem to zvládl dost rychle, Iannone ne,“ dodal Abraham.

VIDEO: Kuriózní moment naštěstí skončil bez zranění



Espargaro byl za svůj manévr potrestán ztrátou tři pozic a skončil osmý. Iannone dojel předposlední, tedy na 19. místě. „Byla to týmová chyba. Protože tým zodpovídá za toho, kdo a kdy vyjíždí z boxů. Někdo má jezdce zastavit,“ řekl vítěz závodu Marc Márquez.

Na srážku doplatil i Alex Rins, který měl na motorce poškozená řidítka.

V týmu Suzuki Racing, za který Rins i Iannone jezdí, panovalo pochopitelně velké rozladění. „Kdybych nezačal brzdit, tak bychom se s Aleixem srazili. Neměl jsem jinou možnost,“ krčil rameny Iannone. Navíc si při pádu narazil hlavu a nohu. Přesto byl ke konci závodu schopen zajíždět časy srovnatelné s jezdci v první desítce.

V Brně se mu špatného sešlo snad všechno. I kdyby v boxech nehavaroval, neměl motorku na sucho nachystanou včas. I to prohloubilo jeho obrovskou ztrátu.

„Takže naše šance stejně vypadaly bledě. A to s druhou nepřipravenou motorkou už věc náhody a smůly není,“ mračil se.

Márquez na tiskové konferenci popsal, jak to funguje v jeho stáji: „Mám mechanika, který za to zodpovídá, který mi ukazuje. Je to podobné jako v F1. Tam máte červené světlo a nemůžete vyjet.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud