24. září 2017 • 20:53

Kornfeil zůstane v Moto3, v příští sezoně bude jezdit na KTM

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jakub Kornfeil bude i v příští sezoně mistrovství světa silničních motocyklů jezdit ve třídě Moto3 za tým Prüstel GP. Z Peugeotu ale přesedne na značku KTM. Český závodník, který uvažoval o přestupu do vyšší kategorie Moto2, to po Velké ceně Aragonie uvedl v tiskové zprávě.



Vedle motocyklu vymění čtyřiadvacetiletý Kornfeil také týmového kolegu, kterým se nově stane Ital Marco Bezzecchi. Oba budou v nejslabší kubatuře MS jezdit na strojích KTM specifikace 2018.

"Jsem moc rád, že konečně máme jasno. Nebudu nic zakrývat, dost vážně jsem zvažoval přestup o třídu výše - Moto2. V Misanu se ale všechno změnilo a já si nakonec vybral ještě sezonu v Moto3," řekl český jezdec.

Loni skončil v šampionátu osmý, letos se ale trápí. Nasbíral zatím pouhých 14 bodů a jeho nejlepším umístěním byla sedmá příčka v Misanu. V Alcaňizu dnes naopak 25. místem zaznamenal nejhorší výsledek v sezoně, v průběžném pořadí je dvaadvacátý.

"Letošní rok je pro mě zatím hrozně těžký. Z loňského osmého místa celkově jsme se propadli do třetí desítky a to rozhodně není lehká situace. Proto jsem moc rád, že můžu v týmu Prüstel GP pokračovat dál," řekl Kornfeil.

Na jinou značku motocyklu se velice těší. "Skvělé, že to bude právě s KTM. V minulosti jsem na této motorce odjel dvě sezony a vždycky jsme si s motorkou rozuměli. Věřím, že tomu tak bude i další rok. Měli bychom mít konkurenceschopný materiál a to je pro mě to nejdůležitější," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud