21. října 2017 • 09:45

Abraham pojede v Austrálii z patnáctého místa, Kornfeil z dvacátého

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Divná ruka v Karviné, zvláštní penalty v Boleslavi. Na Letné mohla být desítka
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karel Abraham obsadil v kvalifikaci na motocyklovou Velkou cenu Austrálie patnácté místo a do nedělního závodu MotoGP odstartuje z páté řady. Jakub Kornfeil ve třídě Moto3 zajel stejně jako před týdnem v Japonsku dvacátý čas.



Abraham v první kvalifikaci obsadil páté místo a od postupu do druhé části jej dělilo 256 tisícin. V neděli se na okruhu na Phillip Islandu pokusí ukončit sérii tří závodů, ve kterých nebodoval.

Dnes se mu velmi povedl třetí trénink, ve kterém zajel na mokru celkově čtvrtý čas. "Tam všechno šlapalo. Ve čtvrtém jsme ale měli technické problémy," uvedl Abraham na webu týmu Aspar. V kvalifikaci na suchu mu poslední pokus o zlepšení znemožnil provoz na trati, byl ale spokojený. "Jsme nejrychlejší netovární ducati, druhá celkově (za Andreou Doviziosem). Snad zítra půjde všechno alespoň jako dnes a konečně se dočkáme pěkného závodu," dodal Abraham, který v předchozích třech závodech pokaždé upadl.

Z prvního místa vyrazí do závodu lídr šampionátu Marc Márquez ze Španělska, jeho hlavní rival v boji o titul Ital Dovizioso byl po pádu až jedenáctý. Márquez bude v Austrálii startovat z pole position čtvrtým rokem po sobě.

Kornfeil zaostal za nejrychlejším Jorgem Martínem ze Španělska o 1,298 sekundy a po týdnu opět odstartuje ze sedmé řady. V Motegi se mu podařilo probít až na osmé místo.

V Austrálii bude mít druhou šanci získat předčasně titul Španěl Joan Mir, který v Japonsku po startu ze sedmé řady poprvé v sezoně nebodoval. Tentokrát bude na roštu stát v první linii na třetím místě.

Kvalifikace na Velkou cenu Austrálie:

MotoGP: 1. M. Márquez (Šp./Honda) 1:28,386, 2. M. Viňales (Šp./Yamaha) - 0,333, 3. Zarco (Fr./Yamaha) -0,358, ...15. Abraham (ČR/Ducati) nepostoupil do 2. části kvalifikace.

Moto2: 1. Pasini (It./Kalex) 1:33,300, 2. Schrötter (Něm./Suter) -0,008, 3. Oliveira (Portug./KTM) -0,122.

Moto3: 1. Martín (Šp./Honda) 1:37,030, 2. Rodrigo (Arg./KTM) -0,218, 3. Mir (Šp./Honda) -0,381, ...20. Kornfeil (ČR/Peugeot) -1,298.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud