21. června 2009 • 17:01

Smrž první místo neudržel, dojel dvakrát čtvrtý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český motocyklový jezdec Jakub Smrž vybojoval v osmém podniku mistrovství světa superbiků v italském Misanu dvě čtvrtá místa. V sobotní kvalifikaci si poprvé v kariéře zajistil pole position, kterou se dnes marně pokoušel proměnit v umístění na stupních vítězů.



V prvním závodu prohrál těsný souboj o třetí místo s Italem Michelem Fabriziem o pouhých pět setin sekundy. Ve druhém závodu už zaostal za stupni vítězů o více než tři sekundy.

I když nenavázal na třetí místo z dubnového podniku v nizozemském Assenu, díky zisku celkem 26 bodů se posunul v průběžném pořadí z desáté příčky na deváté místo. "V první jízdě jsem byl hodně blízko ještě lepšímu výsledku než v Assenu. To, že jsem skončil čtvrtý, byla moje chyba, protože jsem zbytečně dvě kola váhal s výměnou motocyklu," uvedl Smrž v tiskové zprávě. V Misanu se totiž jelo poprvé takzvaným způsobem "flag to flag", tedy s výměnou motocyklu bez zastavení závodu.

Ve druhé jízdě českého jezdce připravila o lepší místo chyba, po níž skončil mimo trať. "V jeden okamžik se mi žvejknula přední guma. Dokonce jsem si myslel, že mám defekt," uvedl Smrž, který se ale nakonec dokázal probojovat na čtvrtou pozici. "Jsem spokojený, protože neodjíždím s prázdnou. Vyhrál jsem poprvé superpole a dvě čtvrtá místa mi dost pomohla dostat se v pořadí do kontaktu se soupeři. Jen ta bedna tomu chyběla."

První místo v šampionátu si udržel Japonec Norijuki Haga, jehož nejlepším výsledkem v Misanu bylo třetí místo v druhém závodu. Jeho náskok o trochu snížil na 48 bodů Američan Ben Spies, který suverénně vyhrál první závod a připsal si osmé vítězství v sezoně. Druhý závod mu však nevyšel a dojel až devátý. Na nejvyšším stupínku ho vystřídal Brit Jonathan Rea, který v dramatickém duelu porazil o 63 tisícin sekundy Fabrizia.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud