28. června 2009 • 15:12

Rossi mě může překonat, věří Agostini

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ital Valentino Rossi může překonat absolutní rekord v počtu vítězných závodů v kategorii MotoGP mistrovství světa silničních motocyklů. Myslí si to držitel rekordu Giacomo Agostini, který v letech 1965-76 vyhrál 123 závodů. Rossi si v sobotní Velké ceně Nizozemska připsal jubilejní sté prvenství.



"Je to ještě daleko, ale ne zas tak daleko. Pokud bude mít odhodlání, tak této mety může dosáhnout," uvedl sedmašedesátiletý Agostini v rozhovoru pro dnešní vydání deníku Gazzetta Sportiva. "Záleží na tom, kolik se mu letos podaří vyhrát závodů, ale za dva tři roky by se na mě mohl dotáhnout," dodal.

Případný útok na rekord bude záviset i na tom, jak dlouho ještě třicetiletý Rossi, který má na kontě již osm titulů mistra světa, vydrží v MotoGP. Již v roce 2006 byl blízko k tomu, aby přešel do formule 1, když jednal s Ferrari. Jednou chce navíc jezdit sérii 24 hodin Le Mans nebo rallye.

Rossi však připouští, že překonání rekordu je motivací. "Ke 123 vítězstvím je ještě dlouhá cesta, ale je to reálné. Pokořit rekord je velká motivace, ale nezávodím jen kvůli tomu. Mohu ale jezdit na vrcholné úrovni tak do čtyřiatřiceti," uvedl fenomenální Ital.

Podle Agostiniho však Rossi již nemá šanci překonat jeho 15 mistrovských rekordů. "Tenhle rekord mi nechte. Vyhrát tolik titulů je těžké v každé éře. V té mé to navíc bylo velmi nebezpečné. Každou neděli jsem ztrácel kamaráda a rivala," připomněl velké množství zraněných jezdců.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud