Květoslav Šimek
22. října 2014 • 13:10

Lopraisova Tatra na Dakar nemůže, závod pojede se strojem MAN

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loprais + Dakar = Tatra. Letitá rovnice vzala za své. Aleš Loprais na Rallye Dakar 2015 vyrazí s kamionem MAN připravovaným holandskou stájí VEKA. Lopraisův původní stroj Tatra Queen 69 na start nepustí techničtí komisaři.



„Nevíme přesně proč, ale vzhledem k tomu, že informace o údajných technických nesrovnalostech a nutnosti přestavět celý speciál Tatra přišla tři měsíce před transportem vozidel do Jižní Ameriky, byli jsme nuceni hledat jiná řešení,“ hlásí Lopraisův tým.

I proto se Aleš Loprais dohodl na spolupráci s holandským týmem a Dakar pojede na voze MAN. „Jsem velice rád, že se v tak krátkém časovém období podařilo dohodnout s týmem Veka o poskytnutí konkurenceschopného kamionu MAN pro Dakar 2015,“ komentoval situaci Aleš Loprais.

Se speciálem Tatra Queen 69 dojel Loprais v minulém Dakaru šestý, připsal si dvě etapová vítězství. Technický komisař Dakaru Fabien Calvet ovšem „Královnu“ na další ročník nepustil.

„Dakar je celoroční projekt. Přestavba takovéhoto kamionu pro nás nebyla možná jak z časových tak i finančních důvodů,“ hlásí Lopraisův tým.

„Navíc náš kamion má platnou homologaci do roku 2018 a vychází z modifikovaných sériových komponentů, tudíž se ostatních maratonských soutěží jako Silk Way nebo Africa Race může bez problémů účastnit. V současné době jednáme o možnosti účasti naší Tatry a angažmá nového pilota na zmiňované Rally Africa Race.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud