26. dubna 2015 • 19:00

Landa o děsivé bouračce: Říkal jsem si, že tohle je asi už finále

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Selhání techniky se nekonalo. Zpěvák Daniel Landa při ošklivém sobotním karambolu, kdy to při Rallye Šumava Klatovy napálil v závěrečné rychlostní zkoušce v obrovské rychlosti do stromu, přiznal jezdeckou chybu. „Řízl jsem to na šestku přes trávu, která schovávala škarpu. Nešlo o selhání techniky, udělal jsem jezdeckou chybu,“ přiznal Landa na sociální síti Facebook.



Teď už je mu hej, ale závod pro něj a jeho spolujezdce Nováka mohl skončit katastrofálně. Už takhle bylo auto zdemolované, závodníci ale skončili bez vážnějších zranění, byť pár momentů po havárii byli oba členové posádky mimo. „Nejkrásnější rallye v mém životě? Rozhodně Rallye Šumava 2015,“ překvapil svým hodnocením Landa.

Na sociální síti se pochlubil, proč má dobrou náladu. „Důvodem, proč se radovat, je, že jsme celí,“ uvedl Landa. „Jízdu s WRC jsme si do poslední chvíle neuvěřitelně užívali. Rychlost je radost a o tom to je,“ doplnil známý umělec, který se chystá letos na podzim na velekoncert v Praze a mimo rallye se věnuje třeba thajskému boxu.

VIDEO: Podívejte se nehodu Daniela Landy

Landa: Byla to moje chyba

K situaci před ošklivou bouračkou poznamenal, že šlo o jeho chybu. „Když jsme s Petrem najížděli do pravé čtyři tač (od anglického touch - dotkni ((trávy)), nikdy by mě nenapadlo, že se pár desítek metrů za takhle jednoduchou mírnou zatáčkou znovu narodíme,“ popisoval na sociální síti Landa.

„Blížím se na roztočenou šestku k apexu zatáčky a vidím travnatou krajnici. Dám to tam malinko víc, ať nemusím ubírat, napadlo mě. Najednou přišlo prudké škubnutí pravým kolem a už jsme byli strženi mimo silnici. Vysoká rychlost a stromy před sebou. Řekl jsem si, no tak to je asi finále. Nebylo, Petr byl trochu otřesený, ale velmi rychle se vrátil do pohody,“ uvedl s úlevou Landa.

„Dnes už jsme řešili další závod, na který jsme oba velmi natěšení. Tahle kejkle velkohubého šaška Žita bude zatraceně těžká, ale to nám nebrání se o ní statečně porvat, protože cíl je cesta. Závěrem je nutno podotknout, že Petr Novák bude pro svůj přístup k téhle velmi nepříjemné havárii navždy oceněn titulem Velkého vezíra a já slibuji, že jinak už mu v životě neřeknu,“ napsal Landa a vzápětí využil i citace z jednoho ze svých hitů: „Touha je padnout a vstát a rány nevnímat.“

Hrozivou bouračkou zakončil Rallye Šumava Klatovy zpěvák Daniel Landa. Jeho vůz vylétl z trati a skončil mezi stromy. Naštěstí Landa i jeho spolujezdec Petr Novák vyvázli z nehody bez zranění.
Hrozivou bouračkou zakončil Rallye Šumava Klatovy zpěvák Daniel Landa. Jeho vůz vylétl z trati a skončil mezi stromy. Naštěstí Landa i jeho spolujezdec Petr Novák vyvázli z nehody bez zranění.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud