16. října 2012 • 10:02

Ford nečekaně končí ve WRC. Prokop by ale neměl být ohrožen

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tyto vozy léta proháněly Sébastiena Loeba a jeho Citroën. Teď, když ale Loeb pomalu odchází, vyhlásila nečekaný konec ve WRC také automobilka Ford. Důvodem je složitá ekonomická situace. Se stejným vozem jezdí i jediný Čech Martin Prokop, jeho budoucnost, jakožto soukromého pilota však není ohrožena.



Je to nepříjemné překvapení. Letošní sezona WRC je i poslední pro tovární Ford, který vyhlásil konec svého působení v mistrovství světa v rally.

„Máme tam dlouhou a pyšnou minulost. I proto se nám rozhodnutí nerodilo lehce,“ řekl Roeland de Waard, viceprezident marketingu a prodeje evropského zastoupení Fordu.

„Momentálně však myslíme, že je lepší naše angažmá utlumit a peníze využít v jiných oblastech,“ doplnil.

Což znamená konec i pro tovární piloty Pettera Solberga nebo Jariho Matti Latvalu (ten má údajně namířeno do Volkswagenu).

Není to však definitivní konec značky Ford. Ten se bude dále objevovat skrze soukromé jezdce, jakým je Čech Martin Prokop nebo přes dlouholetého partnera Fordu: M-Sport.

„Museli udělat těžké rozhodnutí a doufáme, že naše technická spolupráce bude pokračovat i v budoucnu. Prioritu má potvrzení našeho programu pro rok 2013,“ vzkázal šéf M-Sportu Malcolm Wilson.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud