22. dubna 2013 • 11:25

Černý po desátém místě v Rally Šumava: Budeme ještě lepší

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Absolvoval svou soutěžní premiéru s novým Peugeotem 208 R2. „To auto mi sedlo,“ lebedil si po druhém podniku MMČR v rally pilot Jan Černý. Obsadil konečné desáté místo a zároveň byl druhým nejlepším jezdcem (za Josefem Petákem) na „dvojkolkách“. Celý závod pak vyhrál Václav Pech.



Byla to pro něj zakletá soutěž, v níž ještě nikdy neviděl cíl. S novým vozem Peugeotem 208 R2 se však Janu Černému podařilo Rally Šumava smolnou sérii zlomit. A dojel hned na desátém místě.

„Uplynulá Rally Šumava byla o dost těžší soutěží, než jsem si před startem dokázal představit. V kategorii 2WD se sešla velmi slušná konkurence a smekám klobouk před všemi soupeři, s nimiž jsme bojovali o pozice na stupních vítězů,“ uznal Černý.

„Jelo se velmi rychle a nás z počátku trápil technický problém v podobě prasklého řemenu k pohonu alternátoru a tím nefunkčního posilovače řízení, stěračů a ventilátorů kabiny. Časovou ztrátu jsme částečně smazali druhý den, ale nepodařilo se nám to úplně i díky několika mým chybám, kdy jsem jednou byl mimo silnici po smyku na kluzkém asfaltu, a poslední rychlostní zkoušku jsme dojížděli na defektu,“ vyprávěl talentovaný pilot.

Podnik nakonec vyhrál Václav Pech s Mini Cooperem, který se posunul i do čela Mezinárodního mistrovství ČR.Celou Rally Šumava však vyhrál jen o 3,3 vteřiny před Jaromírem Tarabusem.

„Velmi pěkně jsme si zazávodili a mě těšilo, že právě já jsem dostal tu možnost předvést doma nový Peugeot 208 R2. Auto mi velmi sedlo a mohu říct, že v kategorii R2 patří na absolutní špičku jak podvozkem, tak výkonem motoru. Věřím, že na dalších rally, kterých se s tímto vozem v ČR zúčastníme, budeme ještě rychlejší a dokážeme bojovat nejen na špici mezi „dvoukolkami“ ale můžeme být i výše v absolutní klasifikaci.“

Hned tento víkend však Jana Černého čeká jiný podnik, jiná země a jiný vůz. S druhým speciálem, Škodou Fabií S 2000 zasáhne do Rally Azorské ostrovy.

VIDEO | Rozhovor s Janem Černým po Rally Šumava

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud