Ivo Pospíšil
27. srpna 2013 • 14:10

Kubica na Barum Rallye nepřijede. V ME už nemá motivaci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na začátku sezony se to zdál být největší tahák. Robert Kubica, bývalý pilot F1 a současný jezdec rallye coby hlavní jméno na Barum Rallye. Ta startuje už tento víkend, avšak polský pilot, který chtěl zabojovat o titul v ME i třeba proti Janu Kopeckému do Zlína nepřijede. Které jiné hvězdy však na tradiční automobilovou akci zavítají?



Mohl svou účastí ozdobit jeden z nejslavnějších českých podniků v rallye. A na začátku sezony se skutečně vážně uvažovalo, že by polský pilot Robert Kubica na Barum Rallye dorazil.

Jenže startovní listina podniku, který startuje už tento pátek, je bez něj.

„Robert Kubica měl skutečně na začátku v plánu zúčastnit se kompletního seriálu ME, nicméně ty jeho výsledky na Kanárských ostrovech, Azorech a Korsice, kdy nedojel nebo získal jen minimum bodů, přispěly k jeho rozhodnutí, že nakonec na Barum Rallye startovat nebude,“ sdělil tiskový mluvčí Barum Rallye Roman Ordelt.

Polský pilot patřil k talentům F1, nicméně doplatil na dva roky starou nehodu, kdy při únorové Ronde di Andora rally těžce havaroval a byl i v ohrožení života. Nakonec z nehody vyvázl s těžce zraněnou pravou rukou.

Nedávno dokonce připustil, že rekonvalescence neprobíhá až tak, že by se někdy mohl do F1 vrátit. Soustředí se tak na rallye a po nevydařeném úvodu v ME přešel na mistrovství světa WRC.

VIDEO: Kubica na WRC Německa 2013

A velkého úspěchu dosáhl především minulý víkend v Německu, kdy skončil hned za Martinem Prokopem, na pátém místě!

„Robert taktéž pojede o dva týdny později v Polsku, nicméně v druhé polovině sezony se skutečně soustředí na WRC. S Robertem jsme měli možnost mluvit už po Korsické rallye a zde nám řekl, že Barumku letos nepojede,“ dodal Ordelt.

I tak však nebude o silné složení nouze.

Startuje úřadující český šampion Jan Kopecký, jeho vyzyvatel v boji o titul Václav Pech, legendární Roman Kresta, talentovaný Jan Černý, či po pauze navrátivší Pavel Valoušek.

Ze zahraničních hvězd pak dorazí Francouz Bryan Bouffier, Sepp Wiegand nebo druhý tovární jezdec škodovky Fin Esapekka Lappi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud