31. srpna 2013 • 15:55

Prokletá Barumka! Během rallye srazil jezdec kamaráda na motorce

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO Z MÍSTA | Tenhle závod je snad prokletý. Pro to, aby se letošní Barum rallye obešla bez tragédií, udělali pořadatelé maximum. Ale situaci v provozu mimo rychlostní zkoušky ovlivnit nemohli. Právě tam se stala vážná nehoda. Při přejezdu mezi erzetami srazil vůz Jana Jelínka muže na motocyklu. Motorkář, který je zároveň Jelínkovým kamarádem, má zlomenou lopatku a otřes mozku.



Nehoda se podle policie stala u Slušovic. Jelínek směřoval na Pindulu, jednu ze známých erzet na Barum rallye. Podle policie mu měl motorkář (ročník narození 1965) vletět přímo pod kola.

Jelínek byl po nehodě otřesen. O to víc, že muže, který mu pod auto vjel, dobře znal. „Je to můj kamarád, který za mnou přijel na Barum rallye,“ řekl zdrcený jezdec.

Nehoda se stala na výjezdu ze Slušovic na přehledné a rovné cestě. „Já si to momentálně nevybavuju. Jel jsem po rovné cestě, najednou kolem mě letěl motorkář, já jsem se strašně lekl. Dojmy z toho jsou strašně hrozné,“ popsal nehodu Jelínek.

„Podle prvních výpovědí svědků byla chyba na straně motorkáře. Jezdec s vozem startovní číslo 18 (Jan Jelínek) mu měl okamžitě dávat první pomoc, muž zmateně komunikoval. Zdravotníci ho převezli do nemocnice,“ řekla policejní mluvčí Jana Macalíková.

Kameru ve voze, která by střet s motorkářem zaznamenala, Jelínek nemá. Z Barum rallye okamžitě po události odstoupil.

K nehodě rallye automobilu a motocyklu došlo někde v tomto úseku čtyřproudové silnice, která vede na jih ze SlušovicFoto Google Maps
„Výsledek mě v tuto chvíli přestává zajímat. Policie teď řešila nehodu, já jsem mluvil s paní doktorku, která ho (motorkáře) odvážela. Paní doktorka říkala, že by to mělo být v pohodě. Snad ano,“ dodal Jelínek.

Zraněný muž má nakonec zlomenou lopatku a otřes mozku, následky tedy nejsou tak hrozivé, jak se podle prvních zpráv zdálo. Lékaři odhadují dobu léčení motorkáře na zhruba tři týdny.

„Chystám se za ním do nemocnice. Určitě tam půjdu. Jsem ze Zlína, takže zůstávám doma a kamaráda chci navštívit. Teď postupně víc a víc vnímám, co se stalo, mísí se ve mně strašný zážitek z toho, co se stalo, a úleva, že by to mělo být relativně v klidu,“ řekl jezdec Jelínek.

Opilí Poláci ukončili sobotu

Neukáznění polští fanoušci pak dokonce zavinili předčasné ukončení poslední rychlostní zkoušku sobotního programu Barum rallye. „Noční“ Pindulu stihlo absolvovat pouze prvních patnáct posádek, pak opilí Poláci vtrhli na trať a pořadatelé raději erzetu stopli. Zbytek vozů zamířilo objízdnou trasou do servisní zóny. Jezdci dostali přiděleny náhradní časy.

Na tomto místě se stala nehoda rallye automobilu s motocyklistou
Na tomto místě se stala nehoda rallye automobilu s motocyklistou

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud