Ivo Pospíšil
2. září 2013 • 18:03

Úspěšná obhajoba. Černý opět ovládl domácí rallye dvoukolek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Zvolili si boj ve dvou soutěžích. Se dvěma vozy. Na začátku roku si Jan Černý pořídil ke své Škodě Fabii S2000 i Peugeot 208 R2 a s ním plánoval vyhrát soutěž dvoukolek v Česku. Povedlo se! Talentovaný pilot dokončil Barum Rallye na celkovém dvanáctém místě, a stal se ve své kategorii domácím šampionem. „Je to naprosto fantastický výsledek,“ radoval se Černý.



Zatímco o titul v MMČR se ještě svede boj v poslední Rallye Příbram mezi Janem Kopeckým a Václavem Pechem, kategorie 2WD má o letošním šampionovi jasno.

Po Barum Rallye se jím stal Jan Černý, který tak obhájil loňský triumf.

„Byla to velmi dlouhá a náročná rallye a naše auto obstálo skvěle, bez technických problémů. Celý tým podával perfektní výkon a odrazilo se to v pohodě a klidu, který jsme na závodění měli,“ liboval si Černý.

„Je to naprosto fantastický výsledek. Podařilo se nám zvítězit na Barum Rally v nesmírně silné konkurenci a bodový zisk znamená, že jsme v předstihu obhájili titul mistrů,“ doplnil mladý pilot.

Jan Černý si před sezonou pořídil Škodu Fabii S2000 s níž zasáhl i do Rallye Liepaja, kde skončil na skvělém čtvrtém místě. Na domácích tratích se ovšem účastnil se zbrusu novým peugeotem.

A sedl si s ním dobře i na Barum Rallye.

„Rozhodující náskok jsme si vytvořili v první etapě, kdy jsme jeli totální maximum svoje, i vozu. Nechtěli jsme nijak taktizovat. Ve druhé etapě, jsme ráno vyrazili na mokré a místy hodně zrádné rychlostní zkoušky a cílem už bylo udržet si náskok ze soboty. Nemohli jsme ale polevit nějak výrazně, protože ve hře byly ještě bonusové body za etapu a ty jsou pro nás také důležité. Nakonec vše maximálně vyšlo a jsem šťastný. V Příbrami to bude pořádná oslava,“ dodal Černý.

Poslední podnik v rámci českého mistráku se uskuteční od 4. do 6. října 2013.

Podívejte se, jak Jan Černý slavil titul v dvoukolkách


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud