Ivo Pospíšil
27. května 2016 • 10:47

Opatrnosti nebude nazbyt, ví před startem Rallye Krumlov Štajf

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rallye Šumava nedokončil, ale to by teď nerad opakoval. Druhý velký podnik v nové Škodě Fabia R5 čeká ode dneška Vojtěcha Štajfa, který s týmem Racing 21 vstoupí do Rallye Český Krumlov. „Chceme postupně zrychlovat,“ plánuje zkušený závodník, který místní tratě dobře zná. Vždyť zde startoval (tehdy ještě jako navigátor) už před jednadvaceti lety.



O Rallye Český Krumlov sám říká: „Mám ji rád, startoval jsem zde už v roce 1995 jako navigátor a při naší poslední účasti v roce 2014 jsme zde zajeli snové třetí místo s produkčním Subaru. Zdejší rychlostní zkoušky jsou díky náročným podmínkám s častým dešťům ty pravé rallyové,“ přiznal Vojtěch Štajf.

Jak se na nich bude prohánět, se ukáže už dnes, kdy tradiční soutěž MČR začíná. Na startu navíc nebude chybět ani úřadující šampion Jan Kopecký , jeho vyzyvatel Václav Pech s Porsche nebo Kopeckého parťák z tovární škodovky Pontus Tidemand.

Co se však Štajfa týče, ten si dal za cíl hlavně soutěž dokončit. Tedy něco, co se mu kvůli technickým potížím naposledy v Rallye Šumava nepodařilo.

„Na Krumlově navíc dost často prší a za mokra jsme s Fabií R5 ještě nikdy nejeli, takže opatrnosti nebude nazbyt. Ale samozřejmě chceme postupně zrychlovat, přičemž analýza časů ze šumavské soutěže nám dává pozitivní signály,“ přiznal Štajf, který dostal i startovní číslo 12.

„Tedy obrácené číslo našeho týmu Racing 21, které udělá radost našemu spoluzakladateli Karlu Janečkovi. Snad nám přinese víc štěstí než jedenáctka na Šumavě,“ uzavřel Štajf.

Celý podnik končí v sobotu odpoledne a zúčastní se ho i šéf FIA Jean Todt.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud