27. května 2016 • 20:07

Vstup do Rallye Český Krumlov zvládl nejlépe Kopecký, Pech je třetí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký zvládl nejlépe vstup do Rallye Český Krumlov, druhého dílu mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Úřadující domácí šampion a obhájce prvenství vyhrál pět z šesti rychlostních zkoušek úvodní etapy a v čele má náskok 36 sekund před týmovým kolegou Pontusem Tidemandem ze Švédska. Třetí je zatím Václav Pech, jenž ztrácí více než minutu.



Kopecký vykročil za třetím triumfem na českokrumlovské rallye už v úvodní divácké supererzetě na výstavišti v Českých Budějovicích, ve které porazil Tidemanda o 1,5 sekundy. Švédský pilot se držel na druhém místě za Kopeckým do třetího měřeného úseku, kdy jej předstihl Pech.

Po pátém testu si ale pozice opět prohodili a v posledním měřeném úseku dnešního dne navíc Pech za oběma škodováky výrazněji zaostal.

"V Českých Budějovicích je krásně, ale na všech ostatních erzetách pršelo a byly celé pod vodou. Například na Kohoutu tekla voda, byly tam obrovské kaluže, bylo to zajímavé. Volbu pneumatik jsme ale trefili špičkově," uvedl Kopecký pro web autosport.cz.

Soutěž pokračuje v sobotu zbývajícími osmi rychlostními zkouškami.

Rallye Český Krumlov, druhý díl mistrovství ČR v automobilových soutěžích - po 1. etapě: 1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) 44:39,1, 2. Tidemand, Andersson (Švéd./Škoda Fabia R5) -35,6, 3. Pech, Uhel (Porsche 997 GT3) -1:10,3, 4. Dohnal, Ernst (Ford Focus WRC) -1:43,5, 5. J. Černý, Černohorský (Škoda Fabia S2000) -1:44,9, 6. Jakeš, Ehlová (Citroën DS3 R5) -1:47,2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud