12. června 2016 • 15:10

Italskou rallye ovládl Belgičan Neuville, Kopecký byl devátý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Belgický pilot Thierry Neuville vyhrál Italskou rallye a vybojoval druhý triumf v kariéře v mistrovství světa. Jezdec týmu Hyundai zvítězil před dvojicí favorizovaných soupeřů z Volkswagenu Jarim-Mattim Latvalovou z Finska a Sébastienem Ogierem z Francie. Na devátém místě získal dva body Jan Kopecký s fabií, který zároveň skončil druhý v hodnocení kategorie WRC2.



Martin Prokop, který na Sardinii startoval od začátku s pětiminutovou penalizací, obsadil s fiestou jedenácté místo. Bez časového trestu by byl devátý o necelou minutu před Kopeckým. Od zisku bodu ho dělilo 22 sekund.

Kopecký ve WRC2 nestačil jen na finského soupeře Teemu Suninena, který rovněž řídil fabii.

Sedmadvacetiletý Neuville se dočkal triumfu po téměř dvou letech. V srpnu 2014 vyhrál Německou rallye. Letos zahájil sezonu třetím místem v Monte Carlu, ale v dalších čtyřech startech bodoval jen jako šestý v Argentině.

Za posledních pět rallye je Neuville pátým vítězem, dvakrát letos dokázal vyhrát jen Ogier na úvod sezony v Monte Carlu a Švédsku.

V Itálii se po přetahované s Latvalou v první etapě ujal Neuville definitivně vedení v sedmé rychlostní zkoušce. Celkem vyhrál devět z 19 testů a zvítězil s náskokem 24,8 sekundy. Vítěz předchozích tří ročníků Italské rallye Ogier ztratil přes minutu a půl, získal ale tři bonusové body za triumf v závěrečné power stage a dál suverénně vede pořadí MS.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud