20. ledna 2017 • 07:30

Tragédie na startu WRC. V Monte Carlu po nehodě zemřel fanoušek

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úvod Rallye Monte Carlo poznamenala tragická nehoda, při které zemřel divák. Hned v první rychlostní zkoušce havaroval na zledovatělém povrchu Novozélanďan Hayden Paddon a bokem vozu zasáhl padesátiletého španělského fotografa. Pořadatelé v noci oznámili, že muž, který byl následně vrtulníkem přepraven do nemocnice v Nice, i přes okamžitou lékařskou pomoc zemřel.



K nehodě došlo krátce před cílem erzety. Divák byl blízko tratě, podle všeho v místech, kam byl zakázaný přístup. "Viděli jsme toho muže, jak si postavil svou GoPro kameru na cestu a stoupnul si o metr výš na břeh," popsal tragický moment očitý svědek nehody Romain Deeger serveru DH.be, ze kterého jej převzal autosport.cz.

"Křičeli jsme na něj, aby tam nestál. Dalo by se čekat, že po prvních dvou autech mu dojde, že stojí špatně... Když Paddon přijel, auto se sklouzlo a narazilo do meze. Náraz toho člověka zlomil a rozdrtil, pak odletěl a dopadl hlavou na silnici," doplnil belgický automobilový závodník. Divák podle něj zemřel bezprostředně po nehodě, agentura AFP uvedla, že utrpěl zástavu srdce.

Organizátoři následně úvodní měřený úsek zrušili. Posádky tak ve čtvrtek v noci absolvovaly jen jednu rychlostní zkoušku, po které je v čele úvodního závodu mistrovství světa Belgičan Thierry Neuville. Druhý je úřadující světový šampion Francouz Sébastien Ogier, třetí Juho Hänninen z Finska. Tovární jezdec Škody Jan Kopecký je jedenáctý.

Rallye Monte Carlo, úvodní podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. RZ:

1. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20 Coupe WRC) 15:01,1, 2. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta WRC) -7,8, 3. Hänninen, Lindström (Fin./Toyota Yaris WRC) -15,0, 4. Meeke, Nagle (Brit./Citroën C3 WRC) -15,8, 5. Tänak, Järveoja (Est./Ford Fiesta WRC) -19,4, 6. Evans, Barritt (Brit./Ford Fiesta WRC) -21,0, ...11. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia R5) -1:03,2, 29. Bisaha, Hovorka (ČR/Ford Fiesta R5) -3:34,8.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud