21. března 2017 • 11:17

Černý s Černohorským chtějí v nových barvách útočit na titul

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nových barvách vstoupí Jan Černý a Petr Černohorský do rallye sezony 2017. První podnik domácího šampionátu - 36. ročník Janča Valašské rally (24.-26. března), pojedou v dealerské stáji Mogul Škoda ACA Racing. Připravený vůz Škoda Fabia R5 i své ambice prezentovali Černý s Černohorským v Ostravě v jednom ze salonů společnosti ACA Autocentrála Škoda.



„Nemůžu se dočkat,“ hlásí šestadvacetiletý Jan Černý na prahu soutěžního ročníku. „Zimní čekání jsem vyplnil pečlivou fyzickou přípravou pod vedením Jaromíra Jiříka a můžu říct, že jsme s Petrem výborně připraveni. Pojedeme jak český, tak evropský šampionát. Cíle máme nejvyšší, ale zároveň dobře víme, jak to bude těžké. Jak doma, tak i za hranicemi.“

Sportovní cíle si příbramský rodák, vicemistr České republiky z uplynulé sezony, nedává malé. „Vítězství v českém šampionátu rally a vítězství v evropském šampionátu rally.“ Pomoci by mu měli i noví partneři. „Děkuju Eduardu Skabovi, majiteli ACA Autocentrála Škoda, za jeho vstřícnost, pomoc a spojení s námi,“ pochvaloval si Černý, který hned po „Valašce“ zamíří na Azorskou rally.

Takhle vypadá vůz stáje Mogul Škoda ACA Racing pro novou sezonuFoto Martin Husar

Eduard Skaba se v motorsportu pohybuje od mládí, poslední úspěšné tažení prožil jako šéf své stáje ACA Autocentrála na okruzích v nabitém pohárovém šampionátu Škoda Octavia Cup. „Honza je talent a profesionál,“ ocenil Skaba. „To je pro mě vždy velice důležité a právě proto jsem se rozhodl spojit síly v našem novém dealerském týmu.“

Valašská rally se vrací do kalendáře mistrovství republiky po pětileté přestávce. Mezi přihlášenými (83 posádek) je i Jan Kopecký, obhájce českého titulu a tovární jezdec Škody Motorsport. Kromě Jana Černého bude jeho největším konkurentem v boji o mistrovské body tradičně Václav Pech, který přesedlal z loňského Porsche 997 GT3 do Fiesty R5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud