17. června 2017 • 16:53

Kopecký míří za titulem! Ovládl Rallye Hustopeče a upevnil si vedení v MČR

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký vyhrál Rallye Hustopeče a upevnil si vedení v průběžném pořadí mistrovství České republiky v automobilových soutěží. Ve čtvrtém závodě seriálu byl s odstupem 41 sekund druhý Václav Pech, třetí skončil se ztrátou dalších deseti sekund Miroslav Jakeš.



Kopecký díky dnešnímu triumfu na jihu Moravy proměnil ve vítězství patnáctý start na domácích tratích v řadě. Rallye Hustopeče vyhrál potřetí za sebou a posedmé v kariéře.

Pětatřicetiletý jezdec vedl rallye po většinu programu, pouze po čtvrté a páté rychlostní zkoušce jej i kvůli defektu předstihl týmový kolega Pontus Tidemand. I on měl ale poté defekt, v závěru páteční první etapy se do čela vrátil Kopecký a první místo již neopustil.

Kopecký ovládl Rallye Hustopeče: Bylo to hodně složité, střídalo se počasí
Video se připravuje ...

V sobotu dopoledne se na druhé místo posunul Pech, jenž byl za Kopeckým stříbrný ve všech letošních závodech MČR, a svou pozici bezpečně uhájil až do cíle.

O třetí místo ale svedli boj Pavel Valoušek, jenž v Hustopečích startoval s ohledem na to, že rallye byla součástí i slovenského mistrovství, a Jakeš. V závěrečné dvanácté erzetě zajel Jakeš nejlepší čas a Valouška předstihl o necelé tři sekundy.

Český šampionát bude pokračovat 1. a 2. července, kdy se uskuteční Rallye Bohemia. V Mladé Boleslavi může Kopecký slavit zisk třetího titulu v řadě a celkově pátého, do konečného hodnocení seriálu se započítá pět nejlepších výsledků v sezoně a hlavní favorit má aktuálně na kontě čtyři výhry.

Škoda Jana Kopeckého měla perfektní péči
Škoda Jana Kopeckého měla perfektní péči

Podívejte se, jak Jan Kopecký se Škodou Fabia ovládl Rallye Šumava
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud