9. července 2017 • 21:30

Kolomý přišel ve druhé etapě o vedení v Rallye Hedvábné stezky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Martin Kolomý přišel ve druhé etapě Rallye Hedvábné stezky o vedení v soutěži kamionů. V závěru 157 km dlouhé rychlostní zkoušky na trase z Čeboksar do Ufy měl potíže s řazením u své tatry, zajel sedmý čas a průběžně je pátý.



Do čela pořadí se probojoval díky vítězství Nizozemec Maarten Van den Brink s renaultem, Kolomý na něj ztrácí zhruba pět a půl minuty. Členem aktuálně nejlepší posádky je i mechanik Daniel Kozlovský.

"Dneska opět krásná etapa, samé blátíčko. Škoda těch problémů s řazením, ale koukám, že v těch podmínkách jsme nebyli sami, kdo řešil podobné komplikace. To jsme mohli dopadnout hůř. Ztráta pěti minut je nic, zítra valíme dál," uvedl Kolomý na facebooku.

VIDEO: Záběry z 2. etapy

Aleš Loprais měl v průběhu etapy problémy, podle informací na webu pořadatele zůstal stát na trati mezi třetím kontrolním bodem a cílem. Do druhého dne vyrazil po sobotním dvojnásobném úspěchu českých pilotů jako druhý muž pořadí.

"Dnes se nám nedaří, dvakrát oprava hadice a klekla spojka 40 kilometrů před cílem. Útok na další zlato se nekoná. Mrzí nás to, ale je to součást 'hry'," uvedl Loprais na facebooku s tím, že se posádka snaží dostat kamion z trati rychlostní zkoušky a opravit.

Mezi automobilovými jezdci byl nejrychlejší Stéphane Peterhansel a v čele pořadí vystřídal týmového kolegu z Peugeotu krajana Sébastiena Loeba.

Výsledky 2. etapy:

1. Den Brink (Renault)
2. De Rooy (Iveco) - + 2:04
3. Ardavičus (Iveco) - + 3:17
...
7. Kolomý (Tatra) - + 11:30

Celkové pořadí:

1. Den Brink (Renault)
2. De Rooy (Iveco) - + 0:13
3. Ardavičus (Iveco) - + 1:31
...
5. Kolomý (Tatra) - + 5:38

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud