8. října 2017 • 15:03

Dohnal zopakoval loňský triumf v Rallye Příbram. Jistý mistr Kopecký chyběl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rallye Příbram vyhrál stejně jako před rokem Jan Dohnal s vozem Ford Focus WRC. Druhý skončil v závěrečném závodě mistrovství republiky v automobilových soutěžích Václav Pech, jenž pošesté v sezoně obsadil stříbrnou pozici a nerozšířil tak svých šest triumfů na středočeské rallye. Třetí byl Vojtěch Štajf.



Dohnal se spolujezdcem Michalem Ernstem se na první místo dostali hned v úvodní sobotní rychlostní zkoušce a první pozici drželi až do cíle. Postupně zvyšovali náskok před pronásledovateli a i díky jedenácti nejrychlejším časům v erzetách porazili Pecha o minutu a 29 vteřin. Štajf skončil o dalších 55 sekund zpět.

V Příbrami chyběl již jistý mistr republiky Jan Kopecký, který startoval na Katalánské rallye. Již dopředu bylo jasné, že Pech skončí celkově druhý, závod vynechal i třetí Jan Černý.

Rallye Příbram, závěrečný díl mistrovství České republiky v automobilových soutěžích:

1. J. Dohnal, Ernst (Ford Focus WRC) 1:16:49,2, 2. Pech, Uhel (Ford Fiesta R5) -1:29,0, 3. Štajf, Skácelová (Škoda Fabia R5) -2:24,0, 4. Tarabus, Machů (Škoda Fabia S2000) -2:48,3, 5. Trojan, Chlup (Škoda Fabia R5) -3:35,9, 6. Kopáček, Rendlová (Subaru Impreza STI) -3:45,9.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud