10. listopadu 2017 • 08:49

Na BARTH Day dorazí mistrovský Peugeot 3008 DKR z Rallye Dakar

Autor: juh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velké lákadlo si připravili organizátoři BARTH Day, který se koná 11. listopadu na pardubickém zimním stadionu. Kromě stovky vystavených vozů bude k vidění také Peugeot 3008 DKR, francouzský závodní vůz, který suverénně ovládl letošní ročník Rallye Dakar. Jeho piloti s ním totiž obsadili první tři místa v kategorii automobilů. Tento speciál dorazí do Pardubic přímo z Francie.



První Stéphane Peterhansel, druhý Sébastien Loeb, třetí Cyril Despres. V tomto pořadí se umístily francouzské závodnické legendy na minulé Rallye Dakar se speciály Peugeot 3008 DKR. Tato pouštní monstra, která Dakaru dominovala v kategorii automobilů, pohání třílitrový vznětový šestiválec se dvěma turbodmychadly. Maximální výkon činí 340 koní a točivý moment dosahuje 800 Nm.

„Obrovským zážitkem je už jen to, když to auto vidíte v bivaku, skrývá totiž spoustu obdivuhodných detailů,“ říká šéf týmu BARTH Racing Michal Burkoň, který se netají obdivem k tovární stáji Peugeot Sport. „Jsou ve všem absolutní profíci. Často jsme je na Dakaru sledovali, pro náš tým jsou velkou inspirací.“

Nyní se tedy mistrovský speciál ukáže i v Česku. A to právě na akci BARTH Day v Pardubicích, která je oslavou 20. let existence Autocentra BARTH, a zároveň se zde představí i celý český tým BARTH Racing pro Dakar 2018.

„Jsme rádi, že se nám prostřednictvím českého importéra vozů Peugeot podařilo domluvit se na zápůjčce s divizí Peugeot Sport. Logisticky docela náročný převoz auta z Francie zajistí společnost Gefco v uzavřeném kamionu přímo do Pardubic,“ popisuje Burkoň, jehož společnost je i významným prodejcem značky Peugeot v České republice.

BARTH Day, na kterém bude úspěšný francouzský vůz vystaven, proběhne 11. listopadu v pardubické zimní aréně. Zábavná show pro šest tisíc lidí bude zároveň oslavou 20. výročí založení Autocentra BARTH. Na diváky čeká třeba rozestavěný bivak či spousta nejrůznějších aut i motocyklů a večer je na programu velká party s laserovou show.

„Jde o akci v nevšední kulise zimního stadionu. Srdečně na ni zveme nejen motoristické fanoušky, ale i celé rodiny. Věřím, že to své si najde opravdu každý,“ dodává Michal Burkoň, podle kterého se hosté mohou těšit i na testovací jízdy, výstavu motocyklů a karavanů či idola mladé generace, populárního youtubera MenTa. Vstup na akci je zdarma.

Témata:  motorismus, rallye, Barth
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud