1. března 2014 • 12:22

Lékař o Schumacherovi: Po osmi týdnech se uvažuje o odpojení od přístrojů

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naděje na uzdravení Michaela Schumachera se vytrácí. Alespoň podle slov někdejšího šéflékaře formule 1 Garyho Hartsteina, který vážný stav bývalého závodníka sleduje. "Po osmi týdnech by většina lidí uvažovala o odpojení od přístrojů," prohlásil pro New York Times americký profesor anesteziologie.



Dva měsíce, 62 dní. Tak dlouho už leží Michael Schumacher v umělém spánku po své nehodě při lyžování ve francouzských Alpách. Ta způsobila vážné poranění mozku a vyžádala si několik operací. A informace, ve které doufají nejbližší i fanoušci, stále nepřichází. Schumacher se neprobouzí.

"Pokud doposud nikdo neoznámil žádné dobré zprávy, tak je to velice špatné," okomentoval situaci pro New York Times Gary Hartstein, uznávaný lékař, který osm let působil při formuli 1.

"Po osmi týdnech bez náznaku probuzení by většina lidí uvažovala o odpojení od přístrojů," dodal americký specialista na anesteziologii. Sedminásobný mistr světa je v kómatu dokonce déle – dvaašedesát dní.

Ačkoliv v nemocnici v Grenoblu začali se Schumacherovým pozvolným probouzením už před měsícem, poslední zprávy ze začátku tohoto týdne hovořily o tom, že ošetřující tým byl nucen tento proces přerušit.

I proto už dříve Hartstein varoval před nejhorším možným scénářem. "Pokud nedokáže dýchat bez pomoci, nereaguje na okolí a poškození mozku je hodně vážné, tak je pravděpodobné, že jeho doktoři už hovořili s rodinou o ukončení léčby."

Čtyři kameny, na kterých si Schumacher přivodil vážné zranění
Čtyři kameny, na kterých si Schumacher přivodil vážné zranění

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud