21. dubna 2014 • 05:00

Spor lékařů o Schumiho: Přiletěli jste pozdě - Zachránili jsme mu život!

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Nemuselo být tak zle, zranění Michaela mohla být mnohem lehčí." S takovým obviněním přišel v minulých dnech lékař Gary Harstein. A není sám. Důvodem pro jejich tvrzení je fakt, že helikoptéra, která mířila s těžce zraněným pilotem do nemocnice, ještě před dosažením svého cíle přistála v malé nemocnici v Moutiers.



Lékařský tým, který se v současné době o Schumachera stará, veškerá obvinění popírá. "To, že jsme před příletem do nemocnice s Michaelem přistáli, mu zachránilo život," tvrdí doktoři.

Pětačtyřicetiletá legenda utrpěla 29. prosince loňského roku vážná zranění při lyžování v Alpách, když narazila hlavou na skálu. Od té doby se Schumacher podrobil několika operacím mozku a stále zůstává v kómatu.

Bezprostředně po nehodě pro zraněného Schumiho přiletěl vrtulník, který ho měl dopravit do nejbližší vhodné nemocnice. Záchranáři se zraněnou legendou zastavili v malé nemocnici v Moutiers a právě toto zpoždění podle mínění některých lékařů způsobilo současné vážné problémy německého závodníka.

Podle jejich mínění se díky tomu zpozdil transport sedminásobného mistra světa o čtyřicet minut, což je v takových případech klíčové.

Zachránili jsme mu život!

Ošetřující lékaři však mají na celou událost úplně jiný názor. Ti v rozhovoru pro německý magazín Stern uvedli, že zastávka v Moutiers, které je zhruba pět minut letu od místa nehody, byla nezbytná pro záchranu německého pilota. "Bylo to nezbytné proto, abychom pacienta stabilizovali," tvrdí.

"Michael prakticky okamžitě po nehodě upadl do kómatu, bylo nezbytné zastavit se v Moutiers, abychom nad jeho životními funkcemi získali opět kontrolu. Až poté jsme ho mohli připravit pro mnohem delší let do Grenoblu," pokračují doktoři.

Stav Michaela Schumachera je stabilní, nicméně stále velmi vážný. "Michael dělá pokroky, chvílemi už je při vědomí, jsme optimističtí," uvedla v prohlášení manažerka legendy formule jedna Sabine Kehmová.

Legenda formule jedna je stále v kómatu
Legenda formule jedna je stále v kómatu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud