16. června 2014 • 11:49

Senzační zvrat! Schumacher se probudil, už NENÍ v kómatu

Autor: ivp, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po měsících mlčení konečně skvělá zpráva: Michael Schumacher se probral z komatu! Potvrdila to jeho rodina v novém oficiálním stanovisku. „Michael opustil kliniku v Grenoblu a nyní bude pokračovat jeho dlouhé období rehabilitace. Už ale není v komatu,“ píše se v něm. Necelý půl rok po jeho nehodě na lyžích už dokáže komunikovat se svým okolím a reagovat na podněty.



Na tuto novinku čekali fanoušci po celém světě. Přáli si, aby ji jednou slyšeli. A teď je opravdu tady. Michael Schumacher se probral z komatu!

„Michael opustil kliniku v Grenoblu a bude pokračovat jeho dlouhé období rehabilitace. Už ale není v kómatu,“ vzkázala rodina v oficiálním stanovisku. „Rodina by taktéž ráda poděkovala všem lékařům, zdravotním sestrám a terapeutům v Grenoblu, kteří udělali vynikající práci.“

Schumacher upadl do bezvědomí po nehodě na lyžích, kterou měl na konci loňského roku ve francouzském letovisku Méribel, a po těžkém zranění hlavy musel absolvovat dvě operace. Jeho stav byl pak v posledních měsících, i kvůli minimu zveřejněných informací, neznámý.

Nyní však naděje na jeho uzdravení vzrostly. Podle deníku Bild Schumacher reaguje na hlasy i doteky. I proto by se opravdu stěhuje z nemocnice v Grenoblu na rehabilitační kliniku.

„Rodina též děkuje všem fanouškům, kteří Michaelovi zaslali tolik podpůrných přání. Určitě mu to pomohlo. Žádáme však i na nadále veřejnost o pochopení, že jeho další rehabilitace bude probíhat v ústraní,“ dodává se ve stanovisku.

Co na první pohled vypadalo jako hazard, byla ve skutečnosti záchranná jízda. Schumacher měl pomáhat dceři kamaráda.
Co na první pohled vypadalo jako hazard, byla ve skutečnosti záchranná jízda. Schumacher měl pomáhat dceři kamaráda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud