18. června 2014 • 13:50

Schumi? Lékaři mi řekli, že bude zase chodit, říká bývalý pilot F1 Panis

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

S katastrofickými předpověďmi na něj nechoďte. Že nebude Michael Schumacher už nikdy chodit a bude závislý na pomoci ostatních?. „Řekli mi, že co se týče motoriky, nebude paralyzovaný,“ říká bývalý pilot Olivier Panis, který měl doposud k Schumacherovi přístup. Je to nová naděje pro legendu F1, která se po probrání z komatu přesunula pod tajným jménem na rehabilitační kliniku?



Ten přesun Michaela Schumachera z nemocnice v Grenoblu na rehabilitační kliniku připomínal scény z akčního filmu. Pacient, který cestoval pod falešným jménem a posádka vozu, jež musela odevzdat mobilní telefony a komunikovat jen pagerem.

Tak podle deníku Blick vypadal transport sedminásobného šampiona F1, který proběhl (možná překvapivě) sanitkou a ne vrtulníkem. Cílem bylo absolutní utajení a to rodině Schumachera vyšlo.

„Mohu jen potvrdit, že ten přesun proběhl v pondělí. Jinak nemohu na další otázky odpovídat,“ je vázán tajemstvím i čelních představitelů nemocnice Matthias Volken.

Schumacher byl přesunut poté, co se probral z komatu a začal vykazovat známky minimálního vědomí. A ač se přetřásá, že jeho mozek může být po nehodě na lyžích trvale poškozený, ozývají se i hlasy, které si to nemyslí.

Například bývalý pilot F1 Olivier Panis, který má k němu jako jeden z mála přístup. „Řekli mi, že nebude paralyzovaný, že není postižený na úrovni motoriky,“ uvedl Francouz pro list Le Parisien.

„Nebude handicapovaný na invalidním vozíku a to je samo o sobě důležité. Ale jakou rychlostí bude obnovovat svaly? To může být hodně, hodně dlouhé,“ připustil.

Že může rehabilitace zabrat i řadu let, přestalo být podle expertů tajemství. A to potvrdil i mluvčí nemocnice Darcy Christen: „Nebudou to dny. Mohlo by to být dlouhé.“

Pro mnohé je však důležité, že je Schumacher zase blíže domovu. Jen třicet kilometrů od svého bydliště v Glendu a tedy zase blíže i pro návštěvy příbuzných.

„Po mentální stránce bylo stěhování z nemocnice v Grenoblu pro rodinu velkým posunem. To stěhování neznamená, že se jeho stav v posledních pár týdnech významně zlepšil,“ cituje britský Telegraph zdroj blízký rodině.

„Pořád se mu vrací a odchází vědomí, ale chvil vědomí má víc a s větší pravidelností než v dubnu. Určitě nemůže mluvit, ale komunikace na určité úrovni tu je.“

Stav Michaela Schumachera zůstává stále nejasný
Stav Michaela Schumachera zůstává stále nejasný

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud