30. června 2014 • 15:56

Kdo ukradl Schumacherovy záznamy? Zloděj byl u něj v ambulanci

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pachatele už mají v hrsti. Policie už ví, kdo chtěl vydělat na zdravotní dokumentaci Michaela Schumachera. Švýcarská a francouzská média uvedla, že hlavním podezřelým jsou řidič a obsluha ambulance, která převážela legendárního pilota formule 1 z nemocnice v Grenoblu na univerzitní kliniku v Lausanne. Tam se Schumacher zotavuje z následků prosincové vážné nehody na lyžích.



Minulý týden dorazila do několika médií v Německu, Anglii i Francii nabídka: Dejte mi 60 tisíc švýcarských franků (1,3 mil. korun) a já vám poskytnu záznamy o zdravotním stavu Michaela Schumachera. Policisté ihned začali po neznámém pachateli pátrat… A už mají první výsledky.

Vyšetřovatelé jsou si podle švýcarského listu Sonnstag Blick stoprocentně jistí, že k úniku došlo během dvouhodinové Schumacherovy cesty do Švýcarska. Nedošlo přitom k přímé krádeži dokumentů, ale pouze k jejich přefocení. Obviněný pak začal nabízet pod přezdívkou obsah důvěrných dokumentů pod přezdívkou Kagemuša.

Schumacher se po pěti a půl měsících dostal z kómatu, z kterého ho lékaři začali probouzet po dvou operacích mozku na konci ledna. Lékaři jsou však v dalších prognózách opatrní. "Nikdo nedokáže říct, co přijde. Rehabilitace může trvat rok, dva i celý život. Hlavní je, že dělá pokroky. Dokud tomu tak bude, stojí za to bojovat," uvedl švýcarský neurochirurg Daniel Zutter.

Ve speciálně vyhrazených prostorech na univerzitní klinice v Lausanne se nyní léčí Michael Schumacher
Ve speciálně vyhrazených prostorech na univerzitní klinice v Lausanne se nyní léčí Michael Schumacher

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud