20. listopadu 2014 • 08:13

Schumacher je na vozíku a nemůže mluvit, prozradil ochrnutý pilot

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Michael Schumacher je upoután na invalidní vozík a nemůže mluvit, má také problémy s pamětí, prozradil bývalý pilot formule 1 Philippe Streiff, který je sám po nehodě ochrnutý. Schumacher se zotavuje z následků vážného úrazu hlavy po pádu na lyžích vloni před Silvestrem ve francouzských Alpách.



„Daří se mu lépe, ale je to relativní,“ uvedl Streiff, který je na vozíku od nehody v roce 1989, ve francouzském rádiu. „Je to hodně těžké. Nemůže mluvit. Jako já je paralyzovaný na vozíku. Má problémy s pamětí a s mluvením,“ prohlásil blízky přítel Schumacherovy rodiny.

Oficiální informace o stavu sedminásobného šampiona formule 1 prakticky neexistují, jeho rodina se omezuje na občasná konstatování, že dělá pokroky, ale je to běh na dlouhou trať.

Schumacherova manažerka Sabine Kehmová ke Streiffovým vyjádřením pouze sdělila, že je to „jeho názor“ a ona to nebude komentovat. „Nebyl s námi v kontaktu,“ dodala ještě.

Schumacher si vloni 29. prosince při pádu na lyžích vážně poranil mozek, dlouho bojoval o život a byl v komatu. Z umělého spánku ho začali probouzet na konci ledna, začátkem dubna se mu poprvé začalo vracet vědomí. V září pak byl propuštěn do domácího ošetřování, jeho žena Corinna mu v domě u Ženevského jezera nechala zbudovat speciální nemocniční a rehabilitační jednotku.

Čeká Corinnu s Michaelem ještě šťastná budoucnost? Jeho manželka věří, že ano
Čeká Corinnu s Michaelem ještě šťastná budoucnost? Jeho manželka věří, že ano

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud