4. ledna 2015 • 04:59

Smutné narozeniny Michaela Schumachera: Slyšel hlas svých dětí a plakal

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před více než rokem utrpěl Michael Schumacher při lyžování v Alpách vážná poranění hlavy. Řadu měsíců bojoval o život a ani teď nemá zdaleka vyhráno. Ani ty největší lékařské kapacity si nejsou jisté, zda bude legendární pilot schopen vést relativně normální život. V sobotu "oslavil" německý jezdec své šestačtyřicáté narozeniny a byla to hodně smutná událost.



Celý sportovní svět s napětím sleduje každou zprávu o stavu legendy formule 1. Jakákoliv, i sebemenší zpráva o možném zlepšení zdravotního stavu, vlévá do srdcí jeho fanouškům novou naději, že tahla těžká bitva může mít šťastný konec.

Trošku optimismu přinesla i zpráva, že i přes nadále velmi vážný stav se u sedminásobného mistra světa objevují alespoň nepatrné náznaky zlepšení. Podle dostupných informací Michael Schumacher poznává některé tváře ve svém okolí a dokáže porozumět, co se mu snaží jeho nejbližší sdělit.

Jak kruté období německý pilot a jeho rodina prožívá, však ukázal jiný moment. Šestačtyřicetiletá legenda údajně nejvíce reaguje na známé zvuky a hlasy. Když na něj jeho žena Corinna, dcera Maria a syn Mick mluví, v očích Schumachera se podle vyjádření jeho okolí objevují slzy dojetí.  

Schumacherův pohled je prázdný

"Schumi pláče. Když slyší hlasy svých dětí, jeho ženy nebo i štěkání psů, objevují se v jeho očích slzy. Je to smutný moment. Ale on je silný, jeho touha žít je neskutečná," říká novinář deníku Corriera della Serra Giorgio Terruzi.

"Je však pravdou, že i když Michael někdy otevře oči, jeho pohled je prázdný, jako když se dívá do nicoty. Svoji rodinu poznává, ale nedokáže s nimi mluvit," doplňuje smutné svědectví Terruzi.

"Největší tragédií je, že Michael cítí emoce, vnímá svoji rodinu, ale nemůže s nimi nijak komunikovat. Je jako vězeň ve vlastním těle," dodává novinář.

Michael Schumacher utrpěl  29. prosince roku 2013 vážná poranění mozku po nárazu hlavou na kámen. Šest měsíců byl udržován v umělém spánku v nemocnici v Grenoblu, z vážné nehody zotavuje ve svém luxusním sídle na břehu Ženevského jezera, kam byl převezen v červnu loňského roku.

Michael Schumacher je jen těžko překonatelnou legendou formule 1
Michael Schumacher je jen těžko překonatelnou legendou formule 1

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud